Κατά του σχεδίου εξυγίανσης της Folli Follie τάχθηκαν επισήμως σήμερα Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους.

Κίνηση αναμενόμενη αφού κατά του σχεδίου εξυγίανσης είχε ταχθεί ο Δημήτρης Κουτσολίουτσος όταν αυτό συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο πριν από λίγο διάστημα.

Πλέον η διοίκηση της εταιρείας θα αναζητήσει λύση στη Δικαιοσύνη, με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου, για να ξεπεράσει το εμπόδιο της καταψήφισης του σχεδίου εξυγίανσης. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία ο διορισμένος από το δικαστήριο ειδικός εντολοδόχος δύναται να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και εν συνεχεία να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου των καταχρηστικά διαφωνούντων μετόχων.

Ο Γιώργος Σάμιος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μιλώντας στο σώμα των μετόχων ανέφερε πως η σημερινή διοίκηση αναζήτησε μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης λύση στο οικονομικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με τον κ. Σάμιο, το σχέδιο εξυγίανσης εγγυάται τη βιωσιμότητα της δραστηριότητας μέσω των δύο νέων εταιρειών που θα συσταθούν OpsCo και ΑssetCo με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία της σημερινής εταιρείας αντίστοιχα. Σημείωσε επίσης πως η λύση της ένταξης στην προπτωχευτική διαδικασία είναι πλέον συμφέρουσα για τους μετόχους, οι οποίοι στην περίπτωση της πτώχευσης δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη έχει η πλευρά των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου όπου μέσω των υπομνημάτων που κατέθεσαν υποστηρίζουν πως η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης έγινε με τα "ασημικά" της εταιρείας, όπως το ακίνητο του Μινιόν ενώ η αρχική πρόταση που προέβλεπε αναλογία 51-49 παλαιών μετόχων και ομολογιούχων στη νέα εταιρεία ήταν πιο συμφέρουσα. Οι νομικοί εκπρόσωποι του Δ. Κουτσολιούτσου υποστήριξαν πως προωθούνταν συμφωνία με νέο επενδυτή ο οποίος θα έβαζε λεφτά στην εταιρεία αποκτώντας το 40% των μετοχών.

Πηγή: capital.gr