Την παρουσία της στην αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Πολωνίας ενισχύει περαιτέρω η Τέρνα Ενεργειακή, προωθώντας τέσσερα νέα έργα συνολικής ισχύος 90 MW.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για αιολικά πάρκα που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο αδειοδότησης και τα οποία η Τέρνα Ενεργειακή θα ωριμάσει, κατασκευάσει και λειτουργήσει, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για συνεχή επέκταση της δραστηριότητάς της στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας.

Στην Πολωνία, η Τέρνα Ενεργειακή λειτουργεί ήδη οκτώ αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 102 MW, γεγονός που συνεπάγεται πως με την προσθήκη των τεσσάρων νέων έργων συνολικής ισχύος 90 MW ο Όμιλος σχεδόν θα διπλασιάσει την εγκαταστημένη ισχύ στην Πολωνία τα επόμενα χρόνια.

Η ανάπτυξη του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή συνεχίζεται κανονικά, με το επενδυτικό πρόγραμμά του να εξελίσσεται απρόσκοπτα και με εντατικούς ρυθμούς σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του. Στόχος του Ομίλου παραμένει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) να προσεγγίσει τα 3.000 MW μέσα στην επόμενη πενταετία. Ο Όμιλος διαθέτει περισσότερα από 1.300 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Επίσης, βρίσκονται σε φάση αδειοδοτικής ωρίμανσης αιολικά έργα συνολικής ισχύος άνω των 1.800 MW σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα. Παράλληλα, αναπτύσσονται και σχεδιάζονται νέα φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1.700 MW και συστήματα αποθήκευσης συνολικής ισχύος περίπου 2.000 MW, ενώ ο Όμιλος έχει τοποθετηθεί εγκαίρως και στην αγορά των θαλάσσιων αιολικών πάρκων, όπου σε κοινοπραξία με την OCEAN WINDS σχεδιάζει να αναπτύξει πάρκα στις ελληνικές θάλασσες.