H JTI απέσπασε για 2η συνεχή χρονιά την ύψιστη διάκριση του Νο. 1 «Κορυφαίου Εργοδότη» στην Ελλάδα, ενώ συγκαταλέγεται σταθερά για 10η χρονιά στους «Κορυφαίους Εργοδότες» ανάμεσα στις εταιρείες που αξιολογήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τον διεθνούς κύρους οργανισμό, Top Employers Institute για τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας και την καινοτόμο προσέγγιση στην ισότητα και την ευημερία.

 

Με αφορμή τη διάκριση αυτή, η CEO της JTI Hellas κ. Lili Zigoslu σχολιάζει: «Η τιμητική αυτή διάκριση συνιστά μια έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η σταθερή επένδυση στους εργαζομένους μας σε συνδυασμό με τους φιλόδοξους στόχους μας και το στρατηγικό πλάνο για ένα βιώσιμο μέλλον, αποτελούν τα δομικά συστατικά της επιτυχίας της εταιρείας μας. Προωθούμε μια εταιρική κουλτούρα που περιστρέφεται γύρω από τους ανθρώπους μας, επενδύουμε στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του ταλέντου τους σε όλα τα επίπεδα ενώ επιδιώκουμε την πρόοδο και τη βελτιστοποίηση των εργασιακών πρακτικών μας που αφορούν στην ευημερία, την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη.»
Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το Top Employers Institute, η JTI συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 11 “Κορυφαίων Εργοδοτών Παγκοσμίως” για τη σταθερή δέσμευσή της και την καινοτόμο προσέγγιση στην ισότητα και τη δημιουργία ασφαλούς και ευέλικτου περιβάλλοντος για τους εργαζομένους της.
Το Top Employers Institute αποτελεί την παγκόσμια αρχή για την αναγνώριση της αριστείας στις πρακτικές για το ανθρώπινο δυναμικό και αυτή τη χρονιά επαίνεσε ιδιαίτερα την JTI για την παροχή ίσων ευκαιριών και ίσων αμοιβών σε ολόκληρη την εταιρεία. Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο η EY απένειμε στην JTI μια από τις πρώτες πιστοποιήσεις Διεθνούς Πρότυπου Ισότητας (Global Equality Standard) αναγνωρίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας για την ευημερία των εργαζομένων μέσω κορυφαίων πρωτοβουλιών, όπως τα μέτρα ευέλικτης εργασίας, η παγκόσμια πολιτική γονικής άδειας που επίσης ξεκίνησε το 2021, η προοδευτική προσέγγισή της για την συμπερίληψη και τους ΛΟΑΤ+ καθώς και το πρόγραμμα «Together» για την ενδυνάμωση των γυναικών στην εταιρεία.
Η JTI έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια προς όφελος των εργαζομένων στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης της ως Κορυφαίος Εργοδότης. Παράλληλα, θα συνεχίσει να εστιάζει στην ευημερία των εργαζομένων της παρέχοντας πρόσβαση και ενθαρρύνοντας πολυάριθμες ομαδικές πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ισορροπία μεταξύ εργασιακής/προσωπικής ζωής και την προσωπική βελτίωση.

********************************************************************************************

Το Ινστιτούτο Top Employers είναι η παγκόσμια αρχή για την αναγνώριση της αριστείας στις Πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού. Ο οργανισμός βοηθά στην επιτάχυνση αυτών των πρακτικών για τον εμπλουτισμό του κόσμου της εργασίας. Μέσω του Προγράμματος Πιστοποίησης Του Ινστιτούτου Κορυφαίων Εργοδοτών, οι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να πιστοποιούνται και να αναγνωρίζονται ως εργοδότης επιλογής. Το ινστιτούτο Top Employers, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, έχει πιστοποιήσει 1.691 οργανισμούς σε 120 χώρες και περιφέρειες. Αυτοί οι πιστοποιημένοι Κορυφαίοι Εργοδότες επηρεάζουν θετικά τη ζωή πάνω από 7 εκατομμυρίων εργαζομένων παγκοσμίως.

Η Japan Tobacco International στον κόσμο
H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc. Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Το 2022 έλαβε, για 8η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια από το Top Employers Institute και συγκαταλέγεται στις 11 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα
Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας σε ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού και ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες. H JTI προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς περισσότερο από 40 χρόνια. Στην Ελλάδα η εταιρεία διαθέτει τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα BF και GR. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2022 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 10η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 2η συνεχής χρονιά που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

Η JTI διαθέτει σήμερα τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας στην ακριτική περιοχή της χώρας (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη του εργοστασίου. Στο ίδιο αναπτυξιακό πλαίσιο, παράγει στην Ελλάδα το Winston για την εγχώρια αγορά και για αγορές της Ευρώπης, καθώς και το Camel για εξαγωγές στην ΕΕ, πραγματοποιώντας εξαγωγές συνολικά σε 10 χώρες της Ευρώπης.