Οι ελληνικές πολυεθνικές, η ανάγκη για προσαρμογή σε νέες απαιτήσεις, αλλά και ο «αγώνας δρόμου» για να ενισχυθούν οι κατάλληλες στρατηγικές διεθνοποίησης, θα βρεθούν στο επίκεντρο του 3ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών που διοργανώνεται από 1-4 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιχειρήσεις που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα στενά όρια της χώρας μας και να διεισδύσουν σε ξένες αγορές θα συζητήσουν για το πως μπορεί να σταθεί μια επιχείρηση απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό.

Ο CEO της Chipita Σπύρος Θεωδορόπουλος, ο πρόεδρος της Fourlis Holdings Βασίλης Φουρλής, αλλά και η CEO της Pharmathen Νέλλη Κάτσου μαζί με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργο Χατζηνικολάου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρο Φέσσα θα συζητήσουν για τις συνθήκες που θα δώσουν ώθηση στις επενδύσεις, τις εξαγωγικές πωλήσεις, αλλά και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εισαχθεί σε νέες αγορές.

Το αναγκαίο τρίπτυχο «εξωστρέφεια, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και καινοτομία» θα αναλυθεί διεξοδικά και σε ειδική τετ-α-τετ συζήτηση επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Άλλα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι το πως μπορεί να δοθεί έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη, στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, στις επενδύσεις σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό, αλλά και τις ανταγωνιστικές τιμές, με στόχο τις υψηλές επιδόσεις.

To Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί το πλέον γόνιμο πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 350 ομιλητές, οι οποίοι θα συζητήσουν 50 θέματα καίριας σημασίας για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr  ή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum