Η τηλεργασία μπορεί να έγινε «υποχρεωτική επιλογή» για πολλούς με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στις αρχές του 2020, όμως είναι κάτι που συνεχίζεται και πλέον είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των εργαζομένων.

Μια πρόσφατη έρευνα της Microsoft, στην οποία συμμετείχαν 31.102 εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο, έδειξε πως το 52% των ερωτηθέντων σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά ή τρόπο δουλειάς, ώστε να εργάζονται σε συνθήκες 100% τηλεργασίας ή με ένα υβριδικό μοντέλο.

Αυτό που παρατηρείται είναι πως ακόμα και με την σταδιακή «επιστροφή» στο γραφείο, πολλές εταιρείες προωθούν κάποιο μοντέλο υβριδικής εργασίας, στο οποίο συνδυάζεται η παρουσία στο γραφείο και η εργασία από προσωπικό χώρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χώρος, ο χρόνος και η συχνότητα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των δύο πλευρών, εργαζόμενου και εργοδότη.

Σύμφωνα με το CNBC, ο κλάδος των πωλήσεων, του marketing και του project management είναι μεταξύ των κορυφαίων που υιοθετούν την τηλεργασία το 2022.

Μάλιστα, σύμφωνα με την FlexJobs δέκα εταιρείες που έχουν υιοθετήσει αυτό το υβριδικό μοντέλο εργασίας και αυτή τη στιγμή έχουν ανοιχτές θέσεις εργασίας είναι οι: 3M, Atlassian, Coinbase, Lyft, SAP, Reddit, Spotify, Twitter, Vista και η HubSpot.