Σε πώληση των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία προχωρά η McDonald's, σχεδόν δύο μήνες αφότου διέκοψε τη λειτουργία των καταστημάτων της στη χώρα, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία. Η αμερικανική εταιρεία είπε πως αναζητά τοπικό αγοραστή.

«Η ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το επικίνδυνο απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας, οδήγησαν τη McDonald's στο συμπέρασμα ότι η ιδιοκτησία της επιχείρησης στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald's», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει το CNBC, η έξοδος των McDonald's από τη Ρωσία αποτελεί ένα πικρό τέλος μιας παρουσίας άνω των 30 ετών. Η εταιρεία, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του αμερικανικού καπιταλισμού, άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο στη Ρωσία το 1990. Πάνω από 5.000 άτομα είχαν παρευρεθεί στα εγκαίνια.

Η McDonald's είπε ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοί της στη χώρα θα συνεχίσουν να αμείβονται μέχρι να κλείσει μια συμφωνία και ότι θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν τις δουλειές τους υπό τους νέους ιδιοκτήτες.

Επίσης, ανέφερε πως τα εστιατόριά της στην Ουκρανία παραμένουν κλειστά, ενώ συνεχίζει να καταβάλλει πλήρεις μισθούς και στους υπαλλήλους της σε αυτή τη χώρα.

Σημειώνεται πως Ρωσία και Ουκρανία αντιπροσώπευαν περίπου το 2% των συνολικών πωλήσεων της McDonald's και περίπου το 9% των εσόδων της.