Στη διανομή μερίσματος ύψους 0,628 ευρώ ανά μετοχή προχωρά ο ΟΛΠ, μετά την έγκριση της τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Το μέρισμα για το 2021 είναι αυξημένο κατά 57% σε σχέση με το 2020.

Σημειώνεται πως η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και με απαρτία που ανήλθε στο 78,66%.

Παράλληλα, η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ ενέκρινε και τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρείας για το 2021.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τα σημαντικότερα μεγέθη της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος 2021 αφορούν στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ο οποίος ανέρχεται σε 154,2 εκατ. ευρώ, στα κέρδη προ φόρων, τα οποία είναι 49,2 εκατ. ευρώ και στα κέρδη μετά από τους φόρους, τα οποία ανέρχονται σε 36,8 εκατ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα σημείωσαν αύξηση και ανέρχονται σε 135,0 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται πως έως το τέλος του 2021 το σωρευτικό συμβασιοποιημένο ποσό των υποχρεωτικών επενδύσεων ανέρχεται σε 250,5 εκατ. ευρώ ή 89,9%.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, ο οποίος προήδρευσε της γενικής συνελεύσεως, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεδρίαση και κυρίως για τα σταθερά εύρωστα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία όπως είπε "αποδεικνύουν ότι η στρατηγική, η οποία ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στο Λιμάνι Πειραιά, είναι η κατάλληλη, οι επιδιωκόμενοι στόχοι επιτυγχάνονται και διασφαλίζονται τα συμφέροντα των μετόχων".