Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά θα κινείται με ταχύτερους ρυθμούς, σημαντικά υψηλότερους από τον αναπτυξιακό ρυθμό της χώρας, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του ομίλου, επισημαίνοντας ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα κινείται πλέον σε αναπτυξιακούς θετικούς ρυθμούς.

Η Interamerican κατά το 2017 κατέγραψε, διαδοχικά για έκτη χρονιά, επαναλαμβανόμενα (λειτουργικά) κέρδη που έφθασαν, προ φόρων, στα 27,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 49,2% έναντι των αντιστοίχων κερδών κατά το 2016 (18,7 εκατ.).

Υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και εντυπωσιακά παραγωγικά αποτελέσματα πέτυχε το 2017 η Εθνική Ασφαλιστική, υπερβαίνοντας τους στόχους της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Groupama Ασφαλιστική, σταθερή στη δέσμευσή της να επενδύει διαρκώς στην καινοτομία, αναπτύσσει πρώτη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, το «Groupama Pass» για smart συσκευές, αποβλέποντας στην ταχύτερη και ασφαλέστερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της.

Η Groupama Ασφαλιστική, πιστή στην πεποίθησή της ότι κάθε συμβόλαιο αποτελεί μια δέσμευση απέναντι στον ασφαλισμένο, κατέβαλε 80,7 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις το 2017, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το 2016, οπότε το αντίστοιχο ποσό είχε φτάσει τα 76,4 εκατ. ευρώ.

«Από τα τέλη Ιουνίου 2018, οπότε και θα ολοκληρωθεί η μηχανογραφική διαδικασία, σχεδόν όλες οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ) που λειτουργούν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, θα υπάγονται στο καθεστώς του φιλικού διακανονισμού», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Δημήτρης Μαζαράκης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Κατά 3,8% αυξήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ).

Το ενδιαφέρον του για την Εθνική Ασφαλιστική επαναδιατυπώνει ο κινεζικός κολοσσός Fosun σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα  η Kang Lan, εκτελεστική αντιπρόεδρος του ομίλου: «Η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Η θετική η πορεία της INTERAMERICAN για το 2017 οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη της εταιρείας και στη διατήρηση της κυρίαρχης παρουσίας της σε retail προϊόντα. Η εταιρεία υποστηρίζοντας σταθερά την πολιτική εξισορρόπησης του χαρτοφυλακίου της στις γενικές ασφαλίσεις πέτυχε κατά το 2017 να αυξήσει τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στους εκτός αυτοκινήτου κλάδους κατά 9,7% σε σχέση με το 2016.

Τον τόνο των εξελίξεων στην ασφαλιστική αγορά όσον αφορά στους δύο τομείς «αιχμής», την υγεία και την ψηφιακή τεχνολογία, έδωσε με τις τοποθετήσεις σε διάφορες εκδηλώσεις ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ