Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Την εισαγωγή των μετοχών της Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παράλληλα με τη διαπραγμάτευσή τους σε εκείνο της Κύπρου, ενέκριναν ομόφωνα οι μέτοχοι της εταιρείας, στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε χτες, στην έδρα της ασφαλιστικής, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης,

Καθαρά κέρδη ύψους 316 εκατ. ευρώ κατέγραψαν το 2017 οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις στη χώρα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Στα 75,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου της Γενικής Αστικής Ευθύνης το 2017, καταγράφοντας μείωση 4,1% σε σχέση με το 2016, κλάδος ο οποίος αποτελεί το 3,6% της συνολικής παραγωγής των ασφαλίσεων ζημιών που έφθασε τα 2,1 δισ.

Για ακόμα μια χρονιά, η Groupama Ασφαλιστική υποστηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, με μια Χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία των εργαζομένων της εταιρείας, που συγκέντρωσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας, για να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών των Παιδικών Χωριών SOS εν όψει των εορτών.

Στα ποικιλόμορφα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος στην Ελλάδα, με έμφαση σε θέματα όπως η ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών υπηρεσιών, η ανάπτυξη συμμαχιών, η επιλογή των βέλτιστων καναλιών διανομής, καθώς και η επιλογή των κατάλληλων αγορών και προϊόντων για κάθε επιχείρηση, επικεντρώθηκε η έκθεση της KPMG για την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά.

Οριακή μείωση στα 17,042 δισ. ευρώ εμφάνισε η αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι 17,071 δισ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο.

Η παραγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το 9μηνο του 2018, συνέχισε την θετική της πορεία σημειώνοντας αύξηση κατά 4,3%, έναντι του 9μήνου 2017.

Νέα αύξηση σημείωσαν το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις ομαδικών ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της MetLife, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία, εντός του 2018.

Tags:

Σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά κυμαίνεται η ασφάλιση κατοικίας στην Ελλάδα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρέθεσαν στελέχη της Hellas Direct στην Ελλάδα σε εκπροσώπους του τύπου.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ