Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Ανοδική πορεία κατέγραψε το 2018 η παραγωγή ασφαλίστρων της Εθνικής Ασφαλιστικής σημειώνοντας αύξηση κατά 2,3% έναντι της προηγούμενης χρήσης, ενώ σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε και η κερδοφορία της επιχείρησης.

NN Hellas διακρίθηκε ως η «Καλύτερη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής στην Ελλάδα» για πέμπτη φορά από το περιοδικό World Finance στα Global Insurance Awards, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της εταιρίας  να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους Έλληνες ασφαλισμένους της.

Tags:

Είμαστε από τους πλέον ανασφάλιστους λαούς στον ανεπτυγμένο κόσμο. Όμως η ασφάλιση είναι ένα αγαθό που κάθε ένας θέλει αλλά και πρέπει να έχει ενώ πρωτίστως, η ασφάλιση είναι για τον οικονομικά αδύναμο», σημείωσε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Την μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα σε πλήθος προτάσεων απέσπασε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόταση της κοινοπραξίας «BEACON», στην οποία ηγείται η Karavias Underwriting Agency, για την ανάπτυξη της αγροτικής ασφάλισης με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής.

Την υπογραφή της νέας στρατηγικής συμφωνίας με τον Όμιλο Hellenic Healthcare στον οποίο εντάσσονται τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan, Μητέρα, Metropolitan General και Λητώ, ανακοίνωσε η Εθνική Ασφαλιστική. 

«Πλώρη» για τη δημιουργία ιδιωτικού επαγγελματικού ταμείου, εντός του 2019, στο οποίο σε πρώτη φάση θα ασφαλιστούν οι περίπου 200 εργαζόμενοί της, με προοπτική ένταξης και των 2000 συνεργατών της εφόσον το επιθυμούν, έχει βάλει η ασφαλιστική εταιρεία Interlife AAEΓΑ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Tags:

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2018 παρουσίασε αύξηση 1,8% ανερχόμενη τελικά στα 3,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Αισιοδοξία Σαρρηγεωργίου (προέδρου) για την εξέλιξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

"Κλειδί" για την ευέλικτη ανάπτυξη των ασφαλιστικών εταιρειών αποτελούν η τεχνολογία και η καινοτομία, όπως προκύπτει από τη νέα παγκόσμια έκθεση της Ernst & Young, EY Insurance Outlook 2019.

Προσφορά για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει καταθέσει από τα τέλη Νοεμβρίου κοινοπραξία γερμανικού αντασφαλιστικού ομίλου και ιαπωνικής ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος η εποπτική αρχή της Δανίας Finanstilsynet (Danish Financial Supervisory Authority) ανακοίνωσε την πτώχευση στις 20.12.2018 της ασφαλιστικής επιχείρησης Qudos Insurance A/S, με έδρα στη Δανία.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ