Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

«Πλώρη» για τη δημιουργία ιδιωτικού επαγγελματικού ταμείου, εντός του 2019, στο οποίο σε πρώτη φάση θα ασφαλιστούν οι περίπου 200 εργαζόμενοί της, με προοπτική ένταξης και των 2000 συνεργατών της εφόσον το επιθυμούν, έχει βάλει η ασφαλιστική εταιρεία Interlife AAEΓΑ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Tags:

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2018 παρουσίασε αύξηση 1,8% ανερχόμενη τελικά στα 3,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Αισιοδοξία Σαρρηγεωργίου (προέδρου) για την εξέλιξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

"Κλειδί" για την ευέλικτη ανάπτυξη των ασφαλιστικών εταιρειών αποτελούν η τεχνολογία και η καινοτομία, όπως προκύπτει από τη νέα παγκόσμια έκθεση της Ernst & Young, EY Insurance Outlook 2019.

Προσφορά για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει καταθέσει από τα τέλη Νοεμβρίου κοινοπραξία γερμανικού αντασφαλιστικού ομίλου και ιαπωνικής ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος η εποπτική αρχή της Δανίας Finanstilsynet (Danish Financial Supervisory Authority) ανακοίνωσε την πτώχευση στις 20.12.2018 της ασφαλιστικής επιχείρησης Qudos Insurance A/S, με έδρα στη Δανία.

Στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής τοποθετήθηκε ο μέχρι τώρα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Κωνσταντάς με απόφαση του σημερινού διοικητικού συμβουλίου.

Στη σταθερή πορεία της Interamerican στον δρόμο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, δημιουργώντας αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, έδωσε έμφαση ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος τηςInteramerican, προλογίζοντας την έκθεση για την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη της εταιρείας.

Την εισαγωγή των μετοχών της Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παράλληλα με τη διαπραγμάτευσή τους σε εκείνο της Κύπρου, ενέκριναν ομόφωνα οι μέτοχοι της εταιρείας, στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε χτες, στην έδρα της ασφαλιστικής, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης,

Καθαρά κέρδη ύψους 316 εκατ. ευρώ κατέγραψαν το 2017 οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις στη χώρα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Στα 75,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου της Γενικής Αστικής Ευθύνης το 2017, καταγράφοντας μείωση 4,1% σε σχέση με το 2016, κλάδος ο οποίος αποτελεί το 3,6% της συνολικής παραγωγής των ασφαλίσεων ζημιών που έφθασε τα 2,1 δισ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ