Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η δανέζικη Alpha Insurance που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ) με ειδικό αντιπρόσωπο την εταιρεία Eurostatus Ασφάλειες. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να αναζητήσουν κάλυψη σε άλλη ασφαλιστική, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ, η εποπτική αρχή της Δανίας Finanstilsynet (Danish Financial Supervisory Authority), σε νεότερη ανακοίνωσή της σχετικά με την ασφαλιστική επιχείρηση ALPHA INSURANCE A/S, με έδρα στη Δανία, επισημαίνει ότι, οι ασφαλισμένοι της θα πρέπει να αναζητήσουν την κάλυψή τους σε άλλη ασφαλιστική επιχείρηση πριν από τις 5 Ιουνίου 2018.

Στην Ελλάδα, η ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ), με ειδικό αντιπρόσωπο την εταιρεία Eurostatus Ασφάλειες ΑΕ (τηλ. 216-4004100, fax 216- 4004198, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Σύμφωνα με την εποπτική αρχή της Δανίας Finanstilsynet, στις 8 Μαΐου οι εκκαθαριστές της Alpha Insurance A/S υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης της εταιρείας. Η Finanstilsynet, μάλιστα, καλεί τους ασφαλισμένους στην Alpha Insurance να προβούν το συντομότερο δυνατό στη σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης με κάποια άλλη ασφαλιστική εταιρεία, αν θέλουν να διατηρήσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη.