Με τον όμιλο της Fosun ξεκινούν σήμερα οι παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής στους δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές για την απόκτηση τουλάχιστον του 75% της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, σε συνεννόηση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είχε αποφασίσει τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση (Μάιος 2017) των δεσμευτικών προσφορών, και συγκεκριμένα με τις Fosun και Gongbao.

Οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες καλούνται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις 31 Μαΐου και στο πλαίσιο αυτό από σήμερα ξεκινούν οι παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής που αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη, η αποστολή του ομίλου Fosun βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει για την Εθνική Ασφαλιστική ο όμιλος είναι το γεγονός ότι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του είναι η Λαν Κανγκ, αντιπρόεδρος του ομίλου και πρόεδρος της Fosun Insuranse.

Την επόμενη εβδομάδα θα διενεργηθούν παρουσιάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής στον έτερο ενδιαφερόμενο επενδυτή, την Gongbao.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα προχωρά στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Πηγή: emea.gr