Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018στην Αθήνα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της InsuranceInnovationμε τίτλο «Οδηγία IDD, ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων».

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η κα Μυρτώ Χαμπάκη, στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς με υψηλή τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ελ. Βενιζέλου 44 & Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα 106 79 – 1ος όροφος) από τις 16.30 έως τις 18.30.

Αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρεία επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων GLASSDRIVE.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί Υπό την Αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ)

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για το βιβλίο οι κ.κ.
Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος.
Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Α και Πρόεδρος Επιτροπής Ασφαλ. Διαμεσολάβησης Ε.Ε.Α
Ελένη Γρυπάρη, Επίτιμη Πρόεδρος Π.Σ.Α.Σ &M.D.R.T και Μέλος Επιτροπής του Ε.Ε.Α

Την παρουσίαση συντονίζει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της InsuranceInnovation και εκδότης του βιβλίου.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν εκατοντάδες στελέχη του κλάδου και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αποτελεί ένα πρακτικό Οδηγό για τις κανονιστικές απαιτήσεις που εισάγει η Οδηγία IDD (Insurance Distribution Directive) για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Με τη χρήση κατανοητής γλώσσας και με δομή που συμβαδίζει με τα πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου, το βιβλίο προσεγγίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προσυμβατική ενημέρωση, την σύγκρουση συμφερόντων, την οργάνωση και την διακυβέρνηση των καναλιών διανομής και των προϊόντων καθώς και των απαιτήσεων επιμόρφωσης, καταλληλότητας και αξιοπιστίας.

Στόχος του βιβλίου είναι να περιγράψει εν συντομία, αλλά ουσιαστικά, το πώς διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση από την 1η Οκτωβρίου 2018 - την ημερομηνία σταθμό για την οριστική υιοθέτηση του νέου πλαισίου.

VIVLIO IDD 760390