Προσφορά για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει καταθέσει από τα τέλη Νοεμβρίου κοινοπραξία γερμανικού αντασφαλιστικού ομίλου και ιαπωνικής ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και δεκαετή σύμβαση bancassurance υπέβαλε υπέβαλε στην Εθνική Τράπεζα κοινοπραξία γερμανικού αντασφαλιστικού ομίλου και ιαπωνικής ασφαλιστικής.

Η προσφορά φέρεται να περιλαμβάνει ικανοποιητικό τίμημα, υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων οικονομικού και νομικού ελέγχου και γι' αυτό, η κοινοπραξία ζητά περίοδο αποκλειστικότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα λάβει χώρα το due diligence και θα κατατεθεί δεσμευτική προσφορά.

Παρότι οι συμμετέχοντες στην κοινοπραξία αποτελούν γνωστά ονόματα της ασφαλιστικής βιομηχανίας (o γερμανικός αντασφαλιστικός όμιλος Hannover Re και η ιαπωνική Lidehal), η Εθνική δεν έχει ακόμη απαντήσει. Οι επιφυλάξεις της εστιάζονται, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, στη συμμετοχή στο ενδιαφερόμενο σχήμα, με μικρό ποσοστό, του M. Fairfield, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Exin Group η οποία είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής στον πρώτο διαγωνισμό πώλησης της ΑΕΕΓΑ, προσφέροντας 718 εκατ. ευρώ για το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου και μια δεκαετή σύμβαση αποκλειστικής διάθεσης προϊόντων της ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της τράπεζας, αλλά δεν κατάφερε εννέα μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας να βρει τα κεφάλαια για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.