Η Groupama Ασφαλιστική, έγινε η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε τη διεθνή βεβαίωση ISO 19600 για την αποτελεσματική εφαρμογή, παρακολούθηση και συντονισμό του Συστήματος Διαχείρισης Κανονιστικής Συμμόρφωσής της μετά από επιτυχή έλεγχο που διενεργήθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ελέγχου και επιθεώρησης TÜV AUSTRIA Hellas.

Καινοτομώντας –για μία ακόμη φορά- για τα δεδομένα του ασφαλιστικού κλάδου και έχοντας ως εφόδιο την εταιρική της κουλτούρα που προωθεί την κανονιστική συμμόρφωση σε όλα τα επίπεδα, η Groupama Ασφαλιστική ικανοποίησε πλήρως τις απαιτήσεις των υφιστάμενων διεθνών προτύπων συμμόρφωσης.

Ο Michel Montbertrand, Επικεφαλής της Μονάδας Κανονιστικής Συμμόρφωσης δήλωσε πως η απόφαση για τον προγραμματισμό της πιστοποίησης IS0 19600: 2014 εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών συνεχούς βελτίωσης που υποστηρίζονται από τη Διοίκηση της Εταιρείας και ως μέτρο για την έγκαιρη και αποτελεσματική προσαρμογή στις συνεχώς αναδυόμενες ανάγκες του ασφαλιστικού κλάδου που προέρχονται από κανονιστικές παρεμβάσεις. Η ύψιστη προτεραιότητα της Μονάδας Κανονιστικής Συμμόρφωσης, είναι η συνεχής ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας που προωθεί την κανονιστική συμμόρφωση και την παροχή ποιοτικών και σύγχρονων υπηρεσιών προσανατολισμένων στις ανάγκες των πελατών.

Μετά και την αποτελεσματική ολοκλήρωση της διαδικασίας επιθεώρησης και την κατάκτηση της εν λόγω πιστοποίησης, η εταιρεία αποδεικνύει περίτρανα ότι η αρχή της υπευθυνότητας βρίσκεται στο επίκεντρο της άριστα παρεχόμενης εξυπηρέτησης προς τους ασφαλισμένους της. Παράλληλα, κάθε ενδιαφερόμενο μέρος αλλά και οι αρμόδιες εποπτικές και ελεγκτικές αρχές, αντιλαμβάνονται ότι, στο πρόσωπο της Groupama Ασφαλιστικής, θα συναντήσουν έναν συνομιλητή που σέβεται και συμμορφώνεται με τις κείμενες αρχές και διαδικασίες.  

Ο Χρήστος Κάτσιος, διευθύνων σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστικής, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε την είδηση ότι η Groupama Ασφαλιστική πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις χορήγησης της πιστοποίησης ISO 19600 αναφορικά με το Σύστημα Διαχείρισης Κανονιστικής Συμμόρφωσής της. Η υψηλού επιπέδου λειτουργία και εξυπηρέτηση των πελατών μας ανέκαθεν συνοδευόταν από την απαρέγκλιτη τήρηση των αρχών της ποιότητας και της διαφάνειας. Ωστόσο, όταν η σφραγίδα ενός έγκυρου οργανισμού επιθεώρησης, όπως η TÜV AUSTRIA Hellas, επιβεβαιώνει αυτό που πάντα γνώριζες, δε μπορεί παρά να μην είσαι περήφανος για τους ανθρώπους με τους οποίους καθημερινά συνεργάζεσαι. Στην περίπτωσή μας, η τυπική πιστοποίηση δεν παραμένει κενό γράμμα και εύχομαι η εργασιακή μας κουλτούρα να συνεχίσει, και στο μέλλον, να αντανακλά εξίσου τις εταιρικές μας αξίες».