Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση περίπου 15.00ο θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 4.600 στη Γαλλία, στο πλαίσιο του σχεδίου της για εξοικονόμηση περισσότερων από 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

Η Nissan, το γκρουπ Renault και η Mitsubishi σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα οφέλη της συμμαχίας σε τομείς όπως η κοινή αγορά υλικών και εξαρτημάτων, αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ηγετικές θέσεις τους και τα γεωγραφικά πλεονεκτήματά τους προς όφελος των πελατών τους.

Δράσεις προκειμένου το 2020 η «Σωληνουργεία Κορίνθου» να γίνει ο πρώτος παγκοσμίως παραγωγός σωλήνων χάλυβα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, εφαρμόζει η εταιρεία.

Μείωση 3,9% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ElvalHalcor το πρώτο τρίμηνο του 2020 και ανήλθε σε 530,3 εκατ. ευρώ έναντι 551,9 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Παρά τις χωρίς προηγούμενο δυσκολίες που προέκυψαν στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΗΠΕΙΡΟΣ συνεχίζει την ανοδική της πορεία, υλοποιώντας με συνέπεια το επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Την υπογραφή κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με σκοπό τη χρηματοδότηση για την κάλυψη τρεχουσών και ευρύτερων επιχειρηματικών αναγκών.

Οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες επιστρέφουν στην παραγωγή μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι εγκαθιστούν νέο εξοπλισμό υγειονομικής ασφάλειας και ενεργοποιούν τις γραμμές παραγωγής, προετοιμάζοντας την έναρξη της παραγωγής, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Η Schneider Electric AEBE ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας μετασχηματιστών στα Οινόφυτα (ELVIM) από την 1η Νοεμβρίου 2020.

Έτοιμες να ανάψουν και πάλι τις μηχανές των εργοστασίων τους μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο είναι οι εγχώριες βιομηχανίες που έθεσαν ποσοστό του προσωπικού τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, περιορίζοντας δραστικά ή και μηδενίζοντας το ύψος της παραγωγής τους.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ