Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων έχει διακοπεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, η Κίνα σταδιακά ξεκινά την παραγωγή στα εργοστάσια που βρίσκονται σε αυτή την χώρα και προγραμματίζει την έναρξη ορισμένων αεροπορικών πτήσεων.

Τις σημαντικές εξαγωγικές επιδόσεις του κλάδου αλουμινίου υπογραμμίζει η Ένωση του κλάδου, επικαλούμενη τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής  Αρχής για το 2019.

Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος προτείνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου, κατά τις εκλογές που θα γίνουν στη γενική συνέλευση η οποία θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου 2020.

Μεγάλο πλήγμα υπέστη η αυτοκινητοβιομηχανία από την ακύρωση της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, γιατί οι μάρκες έχασαν την δημοσιότητα που περίμεναν να πάρουν από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εκατό ως διακόσια εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα καλείται να παράξει ως το 2050 η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, τη στιγμή που σήμερα κυκλοφορούν μόλις δέκα εκατομμύρια τέτοια οχήματα. Η πολιτισμένη Ευρώπη, δηλαδή, θα δημιουργήσει προσεχώς νέα "στρατόπεδα εξαθλιωμένων εργατών, με τα ανήλικα παιδιά να είναι η πλειοψηφία...

Η διαχείριση απορριμμάτων και η ανακύκλωση παραμένουν στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Γερμανικές εταιρίες του κλάδου ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για νέες ευκαιρίες δραστηριοτήτων.

Εκατό βιομηχανικές επιχειρήσεις τροφίμων εμφάνισαν κέρδη προ φόρων από 1 ως 43 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

Την υλοποίηση πέντε δράσεων-προγραμμάτων προτείνει στην Πολιτεία η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ενόψει του σχεδιασμού μέτρων πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ