Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Την ψηφιοποίηση των συστημάτων αδειοδότησης και ελέγχων ετοιμάζει η γενική γραμματεία Βιομηχανίας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, στη σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο με θέμα «Η Εποπτεία ως εργαλείο ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας υπό το πρίσμα του δημοσίου συμφέροντος».    

Σημάδια σταδιακής ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού εμφανίζει στο εννεάμηνο του 2021 η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, η οποία, ωστόσο, στο τρίτο τρίμηνο πέρυσι κατέγραψε βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα, όπως αναφέρει, σε σημερινή του ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ). 

Πολύ νωρίτερα από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους μεταβίβασης της εταιρείας στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το εργοστάσιο τίθεται σε λειτουργία. Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε.) ανακοινώνει την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους έργου, σε συνέχεια της συμφωνίας της με τον Όμιλο ΕΛΤΡΑΚ.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς των δραστηριοτήτων αδρανών υλικών και σκυροδέματος της εταιρείας ΧΑΛΥΨ Δομικά Υλικά Α.Ε.

Οι Mercedes Maybach, AMG και G-Class πέτυχαν νέα ρεκόρ πωλήσεων το 2021, ενώ οι παραδόσεις plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας έφτασαν τις 227.458 μονάδες (+69,3%), εκ των οποίων οι 48.936 πωλήσεις αφορούσαν ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-EQ.

Επιστροφή στο παρελθόν για την ψυχαγωγική μουσική βιομηχανία! Οι πωλήσεις βινυλίων εκτοξεύθηκαν 50.4%! Αύξηση πωλήσεων είχαμε για πρώτη φορά από το 2004 και στα CD!

Κατά τουλάχιστον 10% περιορίστηκαν οι αγορές καινούργιων αυτοκινήτων το προηγούμενο έτος, στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας. Ήδη το 2020, λόγω της πανδημίας, η μείωση στις νέες κυκλοφορίες είχε αγγίξει το 20%. Θετικά ωστόσο είναι τα στοιχεία σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες νέας τεχνολογίας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα μακροπρόθεσμα πλάνα τους βλέπουν μόνο την ηλεκτροκίνηση. Οι όποιες επενδύσεις γίνονται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν βραχυπρόθεσμο στόχο, αφού στα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν παρελθόν.

Τον προβληματισμό επιχειρήσεων της μεταποίησης να περιορίσουν ή και να αναστείλουν προσωρινά τις εγκαταστάσεις τους και τις εξαγωγικές δραστηριότητές τους, καθώς οι πιέσεις στις τιμές ενέργειας επηρεάζουν σημαντικότατα την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές, μετέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Δημήτρης Μαθιός, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σε συνάντηση στο υπουργείο Ενέργειας με την διοίκηση του Συνδέσμου.

Η επιδημία της COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία πολλών σημαντικών τομέων της παγκόσμιας οικονομίας, μεταξύ των οποίων και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η αύξηση της περιόδου παράδοσης καινούριων αυτοκινήτων, η επιβράδυνση της παραγωγής, η έλλειψη πρώτων υλών και η αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων, αποτελούν βασικά ζητήματα του κλάδου.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ