Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Σημαντική βελτίωση σημείωσε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Έλαστρον Χαλυβουργικά Προϊόντα το 2017, ανερχόμενος στα 90,4 εκατ. ευρώ από 75,2 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 20%, ενώ υψηλότερα ήταν τόσο τα κέρδη προ φόρων όσο και τα EBITDA.

Ποσοστιαία αύξηση κατά 42,31% κατέγραψαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) της Flexopack, το 2017, τα οποία ανήλθαν στα 7,383 εκατ. ευρώ έναντι 5,188 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Επιδείνωση επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία σημειώθηκε τον Μάρτιο, με τον δείκτη να κινείται αισθητά χαμηλότερα έναντι του Φεβρουαρίου.

Έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει να αναλάβει εκστρατεία προσέλκυσης επενδύσεων, ενόψει και της λήξης του μνημονίου τον Αύγουστο, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε δηλώσεις του με αφορμή το συνέδριο του Συνδέσμου για τις επενδύσεις που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής φρυγανιάς της εταιρείας ELBISCO στη Χαλκίδα καθώς ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Στην ιδιοκτησία της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ βρίσκεται πλέον η «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου», όπως ενημέρωσε η πρώτη με ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο. Στα 2,5 εκατ. ευρώ το τίμημα.

Πολύ δυνατά έχει μπει το 2018 για την αυτοκινητοβιομηχανία Seat, η οποία είδε τις πωλήσεις τριμήνου να πραγματοποιούν άλμα 18,7%, ενώ τον Μάρτιο σημείωσε ιστορικό ρεκόρ. Το συνέβη στην ελληνική αγορά.

Το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκίνητων της που έπληξε -και συνεχίζει να επηρεάζει- πριν μερικά χρόνια την Volkswagen, την έχει αναγκάσει να επαναγοράσει από τους ιδιοκτήτες τους πάνω από 300.000 οχήματα.

Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να διαπρέψει στις εξαγωγές και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και λόγω της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει, τονίζει ο Ιωάννης Καντώνιας αντιπρόεδρος της εταιρείας Cosmos Aluminium που κέρδισε το βραβείο «επιχειρηματίας της χρονιάς» για το 2017.

Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά, δήλωσε για το μέλλον της εθνικής βιομηχανίας σιδηρονικελίου, ΛΑΡΚΟ ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, ανακοινώνοντας ότι μετά την καταδικαστική απόφαση της ΕΕ για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων ύψους 136 εκατ., η επίλυση του ζητήματος θα γίνει σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ