Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Πρόστιμο 800 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε σήμερα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi, που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen, για παραβάσεις που συνδέονται με τους υψηλής μόλυνσης εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες ντίζελ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι πωλήσεις της Seat στο πρώτο φετινό 9μηνο κατέγραψαν νέο ιστορικό ρεκόρ, με την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία να πουλάει 415.600 αυτοκίνητα παγκοσμίως, δηλαδή 17,2% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται σημαντική δραστηριοποίηση στο υπουργείο Οικονομίας και ανάπτυξης στον τομέα της βιομηχανίας, με κατάθεση προτάσεων για τη μείωση του ενεργειακός κόστους, αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη χρυσή βίζα ώστε να προβλέπει και νέα προϊόντα, εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων της ΕΒΖ και της ΕΛΒΟ, αλλά και με πρωτοβουλίες για τη γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου της βιομηχανίας.

Στα 250 εκατ. ευρώ εκτιμάται η επένδυση για το Βιομηχανικό Πάρκο στα Οινόφυτα και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τέλος του 2018, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη της βιομηχανίας σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας, όπως ανέφερε στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), Κωνσταντίνο Κουκλέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στο ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από την πλευρά της ΟΝΕΧ Group για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, μετά την εξαγορά του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX Group, Πάνος Ξενοκώστας στη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

Περίπου 80 νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σχεδιάζει να βγάλει στην κυκλοφορία μέχρι το 2025 ο όμιλος Volkswagen (VW) και αναμένεται να δαπανήσει πάνω από 20 δισ. ευρώ. Τα μοντέλα αυτά θα αφορούν τις εταιρείες Audi, Porsche, Skoda και Seat.

Δέσμη πέντε άμεσων μέτρων για τη βιομηχανία πρότεινε η διοίκηση του ΣΕΒ σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Στέργιο Πιτσιόρλα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Για την συνεισφορά του εξορυκτικού τομέα και της μεταλλευτικής βιομηχανίας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μίλησαν σε εκδήλωση-συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ οι Αθανάσιος Κεφάλας (πρόεδρος ΣΜΕ), Αθανάσιος Σαββάκης (πρόεδρος ΣΒΒΕ), Τζέφρι Πάιατ (Αμερικανός πρέσβης), οι πρέσβης της Σουηδίας Σάρλοτ Σαμελίν και της Φιλανδίας, Γιούχα Πούκο, καθώς οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας (ΝΔ), Γ. Μανιάτης (ΚΙΝΑΛ).

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ