Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Τα τελευταία αποτελέσματα της πενταετούς έρευνας σχετικά με τα οπωροφόρα δέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δείχνουν ότι η έκταση που καλλιεργείται με ελαιόδεντρα στην ΕΕ ανήλθε σε περίπου 46 εκατομμύρια στρέμματα το 2018. Οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ είχαν ελιές που υπερέβησαν το όριο των 10.000 στρεμμάτων.

Εννέα προτάσεις κατέθεσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, στην ευρεία συνάντηση διαλόγου για τον τομέα της Ναυπηγοεπισκευής και του Ναυτιλιακού Εξοπλισμού, που διοργάνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Οριακή επιδείνωση παρουσίασε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία τον Μάρτιο, καθώς διαμορφώθηκε στις 103,8 (από 104,1) μονάδες, επίδοση ωστόσο ελαφρά υψηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή (102,6 μον.).

Σαράντα τρεις φάκελοι έχουν κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για άδεια εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Εξαιρετικά τα νέα για τη χαλυβουργεία Hellenic Steel, με τους ιθύνοντες να τονίζουν πως η επιχείρηση όχι μόνα θα πάψει να είναι πτωχευμένη, αλλά θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία με μεγάλες επενδύσεις.

Αύξηση 27,8% σημείωσε το σύνολο των επενδύσεων στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα στη χώρα το 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο σύνολο επενδύσεων του 2016, ενώ μείωση 58,4% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2016 προς το 2015.

Σημαντικά -και χρονίζοντα επί δεκαετίες- ειδικά προβλήματα της εγχώριας βιομηχανίας επιλύει το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού, Στέργιου Πιτσιόρλα, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, παρουσίασε μελέτη του ιδρύματος για τη βιομηχανία αλουμινίου.

Με τη λειτουργία δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, στο Πλατύ Ημαθίας και στην Ορεστιάδα, Έβρου, θα «τρέξει» η φετινή καμπάνια για την ΕΒΖ, ενώ το «σήμα» σποράς πρόκειται να δοθεί προς τους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς την προσεχή Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, προερχόμενες από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Tags:

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ