Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Με την οικονομική ευρωστία που αποκτά η Vivartia, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της συναλλαγής με τη CVC Capital Partners, γίνεται καταλύτης εξελίξεων για τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας βολιδοσκοπώντας τουλάχιστον δύο ακόμη εταιρείες του κλάδου.

Πάνω από μισό δισ. ευρώ επενδυτικών κεφαλαίων μπορεί να κινητοποιήσει ο κλάδος της εξορυκτικής βιομηχανίας στο πλαίσιο «Ελλάδα 2.0», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) Αθανάσιο Κεφάλα.

Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου παρουσίασε τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής  Αρχής για την πορεία του κλάδου του αλουμινίου το 2020, υπερτονίζοντας την σημαντική εξαγωγική αξία των προϊόντων.

Συμφωνία για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα με την Israel Natural Gas Lines (INGL) υπέγραψε η Σωληνουργεία Κορίνθου, για το υποθαλάσσιο τμήμα ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης μεταξύ των πόλεων Ashdod και Ashkelon.

Ο προγραμματισμός ενός ρομπότ για να εκτελέσει μια σχετικά απλή εργασία στη βιομηχανία, παίρνει αρκετό χρόνο και χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παράγουν μικρές παρτίδες προϊόντων, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το υψηλό κόστος αυτοματοποίησης με ρομπότ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές βαριές εργασίες να εκτελούνται χειρωνακτικά.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού για το 2020, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με  τις επιδόσεις του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG).

Παρά τις προκλήσεις στο περιβάλλον της πανδημίας ο όμιλος Πλαστικά Θράκης πέτυχε να αυξήσει τις πωλήσεις και την κερδοφορία του το 2020, όπως φαίνεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα προσλήψεων 700 περίπου νέων εργαζομένων στην ΕΑΒ οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την στελέχωση των εν εξελίξει προγραμμάτων της.

Ανάμεσα στο 10% των κορυφαίων γαλακτοβιομηχανιών παγκοσμίως κατατάσσεται η ΔΩΔΩΝΗ σε θέματα Βιωσιμότητας και ΕΚΕ, σύμφωνα με τη νέα αξιόλογη που έλαβε από την EcoVadis, μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες αξιολόγησης δεικτών Βιωσιμότητας στον κόσμο.

Σε διαχωρισμό της άδειας λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προχωρά η κυβέρνηση με διάταξη που έφερε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ