Επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, που αφορούν στον διπλασιασμό της έκτασης του κέντρου παραγωγής της στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου, σε 3.600 τ.μ, με στόχο την επόμενη διετία η παραγωγή να αυξηθεί σε 100.000 φακούς μηνιαίως, από 50.000 σήμερα, πραγματοποιεί η "Union Optic", που συγχωνεύτηκε με την ισραηλινή "Shamir Optical".

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της ελληνικής επιχείρησης, Σάμμυ Βαρσάνο, γνωστοποιώντας ότι η ισραηλινή επιχείρηση απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας οπτικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει το ακριβές ποσοστό, αλλά ούτε και το τίμημα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το επενδυτικό project αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και γνωστοποίησε ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 50 νέες θέσεις εργασίας. "Στόχος μας είναι αφενός μεν να καλυφθεί η ελληνική αγορά με τα προϊόντα της ισραηλινής εταιρείας, αφετέρου δε να καταστεί η Θεσσαλονίκη το Κέντρο Παραγωγής για την Shamir Optical σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη" επισήμανε ο κ. Βαρσάνος.

Η Union Optic ιδρύθηκε το 1912 ως εμπορική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε με την παραγωγή οφθαλμικών φακών το 1980 και σήμερα είναι ο ηγέτης της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς με τρεις κατασκευαστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και 150 εργαζόμενους. Ως μέρος της συγχώνευσης, οι Shamir και Union Optic σκοπεύουν να μοιραστούν τους οικονομικούς και τεχνολογικούς πόρους, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν το καλύτερο και των δύο εταιρειών και να προσφέρουν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στην κατηγορία τους. Στο πλαίσιο αυτό, από την 1η Φεβρουαρίου φέτος, η Union Optic προσφέρει μια ευρεία γκάμα φακών, που σχεδιάζονται από τη Shamir. Ωστόσο, η Union Optic συνεχίζει να λειτουργεί από τις τρέχουσες εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις παραγωγής.

"Είμαι ενθουσιασμένος από τη νέα μας συνεργασία στην Ελλάδα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν ηγέτη της αγοράς και μια εταιρεία με ισχυρή ιστορία", επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Shamir Optical Ind, Yagen Moshe, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή τη συγχώνευση. Η Shamir Optical, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδρύθηκε το 1972 στο Ισραήλ και είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές υψηλής ποιότητας πολυεστιακών και μονοεστιακών φακών, καθώς και μητρών. Η Shamir Optical, με 17 εργοστάσια σε 40 χώρες, είναι επίσης μέλος του ομίλου EssilorLuxottica, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της βιομηχανίας οπτικών, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 15 δισ. ευρώ και πάνω από 150.000 εργαζόμενους.