Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των εργαζόμενων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μείνει ζωντανή η βιομηχανία και η παραγωγή ζάχαρης, διαβεβαιώνει σε δήλωσή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών και επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων, όπως διαχρονικά συνέβαινε στο παρελθόν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθεί η  δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Αυτές τις μέρες, χιλιάδες τευτλοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή του 2017 με αποκλειστική ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αρνείται να παράσχει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης την απαραίτητη κεφαλαιακή διευκόλυνση παρά την πλήρη κάλυψή της από την διοίκηση της επιχείρησης. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο την ΕΒΖ αλλά συνολικότερα έναν πολύ σημαντικό κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών και επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων, όπως διαχρονικά συνέβαινε στο παρελθόν. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, με πρώτη και καλύτερη την πιστώτρια τράπεζα.

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των εργαζόμενων της ΕΒΖ. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε ζωντανή τη βιομηχανία και την παραγωγή ζάχαρης».