Στην ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλιών από το κυβερνητικό επιτελείο, που θα συντελέσουν "στην απεμπλοκή της Ελλάδας από παρωχημένες δομές και νοοτροπίες, οι οποίες εν τέλει καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας", προσβλέπει η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), όπως επισημαίνεται σε επιστολή του προέδρου του, Αθανάσιου Σαββάκη, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ.Σαββάκης συγχαίρει τον πρόεδρο της ΝΔ για την καθαρή νίκη του στις εκλογές και χαιρετίζει "με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εκλογή του", εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου της ελληνικής περιφέρειας. 

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της ελληνικής περιφέρειας υιοθετεί πλήρως και υποστηρίζει συνολικά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης. "Είναι αυτό που τελικά δημιουργεί ισχυρές προσδοκίες για επαναφορά της χώρας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. Άλλωστε, η προηγούμενη εμπειρία του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και οι συγκροτημένες θέσεις του, δημιουργούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, με μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, με δικαιότερο και ευνοϊκότερο φορολογικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, με φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και με προϋποθέσεις δημιουργίας νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας" υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Ο ΣΒΕ, επισημαίνεται, ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος που εκπροσωπεί τη μικρομεσαία μεταποιητική επιχείρηση με έδρα στην ελληνική περιφέρεια, "αναμένει το γρηγορότερο δυνατόν από τη νέα κυβέρνηση αποφάσεις για την έμπρακτη υποστήριξη της βιομηχανίας και τη θεσμοθέτηση φιλικού και ευέλικτου περιβάλλοντος δραστηριοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΒΕ με τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο, είναι πρόθυμος να συνδράμει στο δύσκολο έργο της νέας Κυβέρνησης, για την επαναφορά της βιομηχανίας στην πρώτη θέση συνεισφοράς στην ανάπτυξη της πατρίδας μας, ούτως ώστε να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργούν προϋποθέσεις ισχυρής ανάπτυξης".