Την κάλυψη στο 100%, των αναγκών και της στελέχωσης σε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, του Κρατικού Εργοστασίου Αεροπλάνων "μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αρχής γενομένης από σήμερα", εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμμένος, ώστε το εργοστάσιο "να κάνει μια καινούργια αρχή", αναλαμβάνοντας την πλειοψηφία των εργασιών της Πολεμικής Αεροπορίας και των μέσων των ενόπλων δυνάμεων.

Ειδικότερα κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, όπως είπε ο κ. Καμμένος, οι διαδικασίες θα έχουν ως εξής:

"Πρώτον, όσον αφορά το στρατιωτικό προσωπικό, θα φροντίσουμε να γίνουν άμεσα έκτακτες μεταθέσεις για να μετακινηθούν στο εργοστάσιο ειδικότητες που απαιτούνται. Θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού και μάλιστα - για να είμαι ξεκάθαρος - δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε προσλήψεις για να ικανοποιήσουμε ρουσφέτια. Εδώ θα μπουν όσοι έρχονται για να δουλέψουν.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε μία σωστή επιλογή του προσωπικού, θα ξεκινήσουμε πρώτα από όλα με τους στρατεύσιμους. Στρατεύσιμοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και άλλων ειδικοτήτων, που εσείς θα προσδιορίσετε, βάσει των αναγκών σας, θα υπηρετούν κατευθείαν στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, σε πόστα στα οποία θα αναλάβουν ευθύνες. Οι στρατεύσιμοι αυτοί, από τη στιγμή που θα είναι κατάλληλοι για τη δουλειά - και αυτό θα το κρίνετε εσείς που θα είστε προϊστάμενοί τους - θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν άλλα τρία χρόνια ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, δηλαδή θα πληρώνονται και θα ξέρουν ότι θα πάρουν τα απαιτούμενα μόρια ώστε να έχουν προτεραιότητα για την κάλυψη θέσεων στις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού".

Παράλληλα προέτρεψε το πολιτικό προσωπικό "που έχετε πονέσει το εργοστάσιο το ίδιο με το στρατιωτικό προσωπικό - κάποιοι από εσάς εργάζεστε αρκετά χρόνια - να σταματήσουμε τις διαρροές προσωπικού από το εργοστάσιο, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να θέλει να έρθει κόσμος εδώ. Σας διαβεβαιώνω ότι βούληση υπάρχει, οι κινήσεις από την πλευρά μας θα γίνουν" κατέληξε.

Τον υπουργό Εθνικής 'Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συμμετείχε σε εκπαιδευτική πτήση με αεροσκάφος CL-215, στο πλαίσιο προγραμματισμένης δραστηριότητας της 355ης Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, η οποία ειδικεύεται σε αποστολές αεροπυρόσβεσης.

Στην επίσκεψη ήταν παρούσα επίσης η ειδική γραμματέας του υπουργείου, Καλλιόπη Παπαλεωνίδα.