Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Τα οικονομικά αποτελέσματα της λειτουργίας του για το Δ’ τρίμηνο του 2019, και κατ’ επέκταση όλου του έτους, παρουσίασε ο όμιλος ΟΤΕ, με την διοίκηση να εκφράζει την ικανοποίησή της.

Στη δέσμευση του πακέτου μετοχών της Dufry AG που κατέχει η Folli Follie προχώρησε η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κίνηση που έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την εισηγμένη εταιρεία, επιβεβαιώνοντας όμως ότι υπάρχει αξία σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο.

Στα 487,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC το 2019, καταγράφοντας άνοδο 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ήταν αυξημένα κατά 8,7% στα 522,2 εκατ. ερυώ.

Τα πρώτα τρία, από τα συνολικά 46, νέα αεροσκάφη τύπου Airbus A320neo, με τα οποία θα εκσυγχρονίσει τον στόλο της και θα περάσει σε νέα εποχή, παρουσίασε η Aegean, σε ειδική τελετή στην οποία έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συμφωνία ήρθαν η διοίκηση της ΟΤΕ ΑΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΜΕ ΟΤΕ με την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Πέμπτη, 5 Μαρτίου, ορίστηκε ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος στην επιστροφή 0,17 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της Τέρνα Ενεργειακής, σε συνέχεια ισόποσης αύξησης και μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) της διεθνούς έκδοσης και διάθεσης Πρώτης Τάξεως (Senior) Ομολογιών ονομαστικής αξίας 70 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 6⅜%, τιμή έκδοσης 102,50% και λήξη το 2024, ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ.

Ανεβασμένες κατά 7,5%  ήταν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbο στο εξάμηνο από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα η επιχείρηση, που πέρα από τα οικονομικά της αποτελέσματα δημοσιοποίησε τις αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης για τη διανομή μερίσματος.

Σε συζητήσεις με τραπεζικά ιδρύματα για τη σύναψη ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΕΚ Τέρνα, με βασικό στόχο να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ