Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Με μεγάλη ζήτηση ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά για το ομολογιακό δάνειο του ΟΠΑΠ ύψους 200 εκατ. ευρώ και με την τελική απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,10%.

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 38% εμφάνισε η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 30,8 εκατ. ευρώ, έναντι 22,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η διαδικασία δημόσιας προσφοράς για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 200 εκατ. ευρώ, από την ΟΠΑΠ Α.Ε. Το ομολογιακό δάνειο θα είναι διάρκειας επτά ετών και θα διαρείται σε 200.000 κοινές και ανώνυμες ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ.

Αίτημα για την ένταξή της στο μηχανισμό κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής», αναμένεται να υποβάλει εντός του Νοεμβρίου η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου Frontier συνολικού ύψους 6,3 δισ. ευρώ περίπου, που προωθεί η διοίκησή της.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους 330 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για επενδύσεις της περιόδου 2021-2023 που έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

H MIG επιβεβαίωσε σε απαντητική επιστολή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενδιαφέρον της Emma Capital για απόκτηση της συμμετοχής της στην Vivartia, ωστόσο τόνισε πως δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις αφού υπάρχει συμφωνία αποκλειστικότητας με την CVC.

Οι καλές επιδόσεις του Σεπτεμβρίου, παρά τις ασυνήθιστες συνθήκες, βοήθησαν τον όμιλο Jumbo να μετριάσει την γενικότερη μείωση πωλήσεων που αντιμετωπίζει στο σύνολο του 2020.

Την ολοκλήρωση με επιτυχία της τοποθέτησης του πρώτου πράσινου ομολόγου υψηλής εξασφάλισης στην ελληνική αγορά, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ