Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Η Intralot ανακοινώνει ότι ο ΟΠΑΠ, η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, άσκησε το δικαίωμα επέκτασης για δυο επιπλέον έτη του συμβολαίου του με την Intralot για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο εταιρειών στον τομέα των αριθμολαχείων από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2023.

Στη σύναψη σύμβασης δέσμευσης "lock-up" με μία "ad hoc" ομάδα ομολογιούχων, η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου "Senior Unsecured Notes" συνολικού ύψους €250 εκατ. και λήξεως το 2021, προχώρησε η Intralot.

Δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η μεταβίβαση ποσοστού της τάξεως του 18,33% από την κοινή εταιρεία των αδελφών Καλλιτσάντση (Pemanoaro) στην εταιρεία Invesco των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκου, όπως ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ.

Την ανθεκτικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα της χώρας καταδεικνύει η μελέτη της PwC Ελλάδας με τίτλο “Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές επιχειρήσεις”.

Το 25,5% της Ελλάκτωρ θα ελέγχουν σύμφωνα με πληροφορίες οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος οι οποίοι εξάσκησαν το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών που κατείχε η κοινή εταιρεία των αδερφών Καλλιτσάντση. Μάλιστα απέκτησαν ποσοστό μεγαλύτερο του 18,33% που είχαν αρχικώς συμφωνήσει.

Για τη συνολική πορεία των πωλήσεών της σε όλο το 2020, το οποίο χαρακτηρίζει «μια δραματική χρονιά επιβίωσης, χωρίς ανάπτυξη», ενημέρωσε επίσημα Όμιλος JUMBO.

H "ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" (εφεξής η "Εκδότρια") ανακοινώνει, σύμφωνα με το Ν.3556/2007, ότι η "Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε." υπέβαλε στην Εκδότρια την από 5.1.2021 γνωστοποίηση σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου της Εκδότριας ως συνέπεια της διάσπασης με απόσχιση κλάδου και σύσταση νέας εταιρίας.

Επιτυχημένα, με άνοδο τόσο στον τζίρο όσο και στην κερδοφορία, έκλεισε του πρώτους 9 μήνες του 2020 η Πλαστικά Θράκης, με την διοίκηση του ομίλου να εκτιμά πως το ίδιο θα καταγραφεί και στα ετήσια αποτελέσματα.

Κόντρα στην πανδημία, οι εισηγμένες εταιρείες μοίρασαν φέτος στους μετόχους τους μέσα από  μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου αθροιστικά 1,8 δισ. ευρώ, ποσό που υπολείπεται κατά 18% από το αντίστοιχο του 2019, αλλά αντίθετα υπερβαίνει κατά 80% αυτό του 2016 και κατά 200% αυτό του 2013! (βλέπε στοιχεία πρώτου παρατιθέμενου πίνακα).

Ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων τους ως κατηγορούμενοι δημιουργείται από «την άκριτη υιοθέτηση και παρουσίαση των εκτιμήσεων που περιέχονται στην ενδιάμεση έκθεση για την Folli Follie», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, δια του συνηγόρου του, ο ιδρυτής του Ομίλου, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ