Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο των μετοχών της Νίκας που δεν ελέγχει προχωρά η Cryred Investments και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα έναντι 1,24 ευρώ ανά μετοχή.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat, μέλους του Ομίλου Intracom Holdings, έως του ποσού των 51,3 εκατ. ευρώ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης.  

Ο MYTILINEOS περιλαμβάνεται στη λίστα των Industry Top Rated Companies του παγκόσμιου οργανισμού αξιολόγησης ESG Sustainalytics, ως αποτέλεσμα της επίδοσής της στα κριτήρια ESG και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι καταλαμβάνει τη 2η θέση σε σύνολο 114 εταιρειών στην κατηγορία "Industrial Conglomerates", επίδοση που δείχνει την προσήλωση της Εταιρείας στην ενσωμάτωση και την ανάπτυξη της ESG κουλτούρας στο σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Ο όμιλος Jumbo είναι διατεθειμένος να “παγώσει” μεγάλο μέρος των κωδικών του χαρτοφυλακίου του που προέρχονται από ασιατικές αγορές μέχρι να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες στην εφοδιαστική αλυσίδα. Αναμένει σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του για το 2021 σε σχέση με το 2020 η Jumbo, ωστόσο είναι αβέβαιο πώς θα διαμορφωθούν οι πωλήσεις και η κερδοφορία του 2022.

Αύξηση 34% παρουσίασαν οι πωλήσεις της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ το 2021 και ανήλθαν στα 54,8  εκατ. ευρώ έναντι 40,8 εκατ. ευρώ το 2020. Επιπλέον, οι εξαγωγές της Παπουτσάνης κατέγραψαν σημαντική αύξηση 70% σε σχέση με το 2020 και ανέρχονται σε 34 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 62% του συνολικού κύκλου εργασιών. 

Οι αμοιβές των επικεφαλής εισηγμένων εταιρειών ήταν ελαφρά μειωμένες το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η κρίση της αγοράς περιόρισε κυρίως τις μεταβλητές αποδοχές (μπόνους) που εισπράττουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και οι Εκτελεστικοί Πρόεδροι εισηγμένων εταιρειών.

Σε προαιρετική δημόσια πρόταση για το 6,5% των μετοχών της Καραμολέγκος που δεν ελέγχουν προχωρούν οι βασικοί μέτοχοι, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή τους να ασκήσουν το δικαίωμα σε squeeze out και διαγραφή των μετοχών από το ταμπλό του ΧΑ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ