Και νέα επίθεση από το αμερικανικό fund της QCM δέχθηκε η Folli Follie, που, όμως, βρίσκει στήριξη στον βασικό μέτοχό της, την κινεζική Fosun, που αύξησε τη συμμετοχή της στον όμιλο με έδρα την Αθήνα.

Τη ξεκάθαρη στήριξη της στη Folli Follie επιβεβαίωσε η Fosun αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε αυτή. Σε χρηματιστηριακή της ανακοίνωση η Folli Follie αναφέρει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση πως η κινεζική Fosun International Limited, μεγαλύτερος μέτοχός της, αύξησε το μερίδιό της στην εταιρεία από 13,886% στο 15,007%. Η Fosun International αύξησε τη συνολική της συμμετοχή δια της απευθείας αγοράς 750.000 μετοχών.

Η Fosun International Limited είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ, ελεγχόμενη από τον βασικό μέτοχό της, τη Fosun Holdings Limited, η οποία συνιστά μια 100% θυγατρική της Fosun International Holdings Ltd.

Νέα επίθεση από το αμερικανικό fund

Πάντως το QCM συνεχίζει την επίθεση στη Folli Follie, με αμφισβητώντας την αξιοπιστία της λίστας με τα σημεία πώλησης, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Η λίστα της FF είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί και ενδεχομένως να περιλαμβάνει πιθανές ενδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών» υποστηρίζει το fund, αναφέροντας ότι ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση της λίστας με τα POS. Η QCM επικρίνει τόσο το περιεχόμενο, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες που δίνονται δεν είναι επαρκείς, όσο και τη μορφή της λίστας, δηλαδή το μικρό μέγεθος γραμματοσειράς ή το γεγονός ότι είναι σε αρχείο PFD και σε ένα φύλλο, στο οποίο μπορεί κανείς να αντιγράψει τις πληροφορίες.

Σημειώνει δε πως ενώ η λίστα δημοσιοποιήθηκε για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund, η εταιρεία ακόμη «δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».

Αναλυτικότερα η QCM υπογραμμίζει ότι η λίστα περιλαμβάνει διευθύνσεις, αλλά όχι τα ονόματα των καταστημάτων, τη χώρα, τον τύπο του σημείου πώλησης και τον όγκο των πωλήσεών του. Υποστηρίζει επίσης ότι περιέχει διπλά καταστήματα, αόριστα και μη ταυτοποιήσιμα καταστήματα, ενδεχομένως ανύπαρκτα POS και αναφορές στις οποίες αναγράφεται μόνο η χώρα.

Επικαλείται δε ισχυρισμούς της βρετανικής επενδυτικής ιστοσελίδας shareprophets.com ότι έχει ήδη ανακαλύψει τέσσερα σημεία πώλησης στη Βρετανία που είναι κλειστά.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η FF έχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για να επιτρέψει την εύκολη επιβεβαίωση του δικτύου της, όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μόνο αυτή τη λίστα, η οποία είναι παντελώς άχρηστη για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του δικτύου της» τονίζει η QCM.

Πηγή:fortunegreece.com