Αυτονόητη θεωρεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εφόσον υπάρχει, όπως τόνισε, κερδοσκοπική επίθεση στη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για κινδυνολογικές και καταστροφολογικές τοποθετήσεις.

Αναλυτικά απαντώντας σε ερώτηση του bigbusiness.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού διευκρίνισε ότι δεν είναι δική του δουλειά να υποδεικνύει παρέμβαση σε μια ανεξάρτητη αρχή, τόνισε: "Σε ό,τι αφορά στην κερδοσκοπική επίθεση στη ΔΕΗ η οποία πάτησε στην ουσία πάνω σε μια σειρά από κινδυνολογικές και καταστροφολογικές τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ είναι προφανές ότι αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο.

Τώρα σε ότι αφορά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως γνωρίζετε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι μια ανεξάρτητη αρχή η οποία οφείλει να τηρεί το νόμο, να εγγυάται την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι εφόσον υπάρχουν μια σειρά από τέτοιες καταγγελίες και παρατηρούμαι μια κερδοσκοπική επίθεση που έχει οδηγήσει τη μετοχή της ΔΕΗ σε μη συνηθισμένες απώλειες θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει παρέμβαση. Ωστόσο δεν είναι η δική μου θέση να υποδεικνύω στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πως θα κάνει τη δουλειά της", κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ τι άλλο δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση