Η εταιρεία Αεροπορία Αιγαίου (Aegean) ανακοίνωσε ότι στην Τακτική Γενική Συνέλευση που έγινε στις 16 Μαΐου αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,55 ευρώ ανά μετοχή (πενήντα πέντε λεπτά του ευρώ) από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος ύψους 15%, ήτοι καθαρό πληρωτέο μέρισμα ύψους 0,4675 ευρώ ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται:

H Εταιρεία ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 16ης.05.2018 αποφάσισε, τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2017 ανερχόμενου σε 0,55 ευρώ ανά μετοχή (πενήντα πέντε λεπτά του ευρώ) από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος ύψους 15%, ήτοι καθαρό πληρωτέο μέρισμα ύψους 0,4675 ευρώ ανά μετοχή. Το μέρισμα προέρχεται κατά 0,51 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη χρήσης του 2017 και κατά 0,04 ευρώ ανά μετοχή από τα αδιανέμητα κέρδη της χρήσης 2013.

Από την 22.05.2018 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος) οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα απολαβής μερίσματος.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την 23.05.2018 (record date).

Σημειώνεται ότι για το σύνολο της πληρωμής του μερίσματος η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια που θα εισαχθούν από το εξωτερικό.

Ημερομηνία ενάρξεως πληρωμής μερίσματος ορίσθηκε η 29.05.2018, από την πληρώτρια Τράπεζα Eurobank Ergasias, ως ακολούθως:

  1. Μέσω των Χειριστών Σ.Α.Τ., για τους επενδυτές που έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη.
  2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο επενδυτής έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπΆ αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους επενδυτές που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους. Αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια Τράπεζα.
  3. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank Ergasias στους επενδυτές που έχουν ζητήσει τη μη είσπραξη μερισμάτων από τον χειριστή τους ή έχουν ανακαλέσει την σχετική εξουσιοδότηση προς τον χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον ειδικό λογαριασμό της Ε.Χ.Α.Ε..

Για την είσπραξη του μερίσματος από τα καταστήματα θα είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ). Η πληρωμή του μερίσματος σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή. Σημειώνεται ότι λόγω της επιβολής περιορισμών που επιβλήθηκαν με την από 18.07.2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 84 / 18-7-2015), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η καταβολή και πληρωμή του μερίσματος στους δικαιούχους μετόχους από την Τράπεζα γίνεται είτε με μεταφορά πίστωσης σε λογαριασμό που τηρεί ο δικαιούχος μέτοχος, είτε με έκδοση και παράδοση στον δικαιούχο μέτοχο τραπεζικής επιταγής, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της ανωτέρω αναφερόμενης ΠΝΠ.

Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα της χρήσεως 2017 τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.