Επαναλειτουργεί από σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου η 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, η οποία είχε τεθεί εκτός λειτουργίας στις αρχές του μήνα, λόγω πυρκαγιάς που σημειώθηκε σε εξωτερικό μετασχηματιστή. Τι δηλώνει ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Η αποκατάσταση λειτουργίας της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς εντός 14 ημερών ήταν εφικτή λόγω της διαθεσιμότητας του εφεδρικού μετασχηματιστή, στο πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικών αποθεμάτων τα οποία με κοινωνική υπευθυνότητα τηρεί η ΔΕΗ, με σημαντικό οικονομικό κόστος, τονίζει ο επικεφαλής της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Ειδικότερα κ. Παναγιωτάκης δήλωσε: «Η αποκατάσταση της λειτουργίας της μονάδας στον ελάχιστο χρόνο των 14 ημερών ήταν αποτέλεσμα της άμεσης ενεργοποίησης, της οργάνωσης και του υψηλού τεχνικού επιπέδου και επαγγελματισμού των στελεχών και των εργαζομένων. Ήταν δε εφικτή λόγω της διαθεσιμότητας του εφεδρικού μετασχηματιστή, στο πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικών αποθεμάτων τα οποία με κοινωνική υπευθυνότητα τηρεί η ΔΕΗ, με σημαντικό οικονομικό κόστος, προκειμένου να υποστηρίζει την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος».

Συγχαρητήρια του Σωματείου στους εργαζόμενους

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ σημειώνει:  Ο χρόνος ρεκόρ μέσα στον οποίο κατέστη εφικτό να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί και πάλι στην υπηρεσία των πολιτών ο ΑΗΣ Καρδιάς (μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στον κύριο μετασχηματιστή της μονάδας 4 του Σταθμού), έχει μία και μόνη εξήγηση και αυτή δεν είναι άλλη από τις άοκνες προσπάθειες προσωπικού και διοίκησης που εργάστηκαν νυχθημερόν προκειμένου να αποκατασταθεί η «ανωμαλία» στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι: στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ανέλαβαν ευθύνες και υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να δώσουν λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η φωτιά, προκειμένου να εξαλείψουν κάθε πιθανότητα να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Σήμερα, με την αμέριστη συμβολή και μέριμνα προσωπικού, στελεχών και λιγνιτών, ο ΑΗΣ Καρδιάς βρίσκεται και πάλι στην υπηρεσία των πολιτών διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και την ευστάθεια του συστήματος.