Εγκρίθηκε η αίτηση εισαγωγής στο ηλεκτρονικό χρηματιστήριο της Ιταλίας που υπέβαλε η Gamenet Group, η οποία ελέγχεται κατά 20% από τη θυγατρική της Intralot Α.Ε. στη γειτονική χώρα. Το «ντεμπούτο» της στο Borsa Italiana αναμένεται αρχές Δεκέμβρη.

Μετά και την ανακοίνωση του ενημερωτικού δελτίου από την ιταλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση στο Borsa Italiana μετοχών της Gamenet,που αντιστοιχούν στο 40% του μετοχικού της κεφαλαίου, με δυνατότητα το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 65%, όλα δείχνουν ότι η εταιρεία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την εισαγωγή της στο ηλεκτρονικό Χρηματιστήριο.

Αμέσως μετά την αίτηση εισαγωγής τον περασμένο Αύστουστο, η ελληνική Intralot είχε αποκαλύψει τις επιπτώσεις μιας «ενδεχόμενης» εισαγωγής των μετοχών της Gamenet στο ηλεκτρονικό χρηματιστήριο, το οποίο διευθύνει και διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο της Ιταλίας. Όπως είχαν, συγκεκριμένα, διευκρινίσει στελέχη του Ομίλου, η εισαγωγή «θα επιτρέψει στην ίδια να έχει πρόσθετη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, προκειμένου να εφαρμόσει τις αναπτυξιακές της στρατηγικές. Αυτή η δυνητική πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, θα αποτελούσε μία ευκαιρία για τους δύο βασικούς μετόχους -την TCP LUX και την Intralot Italian Investments Β.V.- να κεφαλαιοποιήσουν την αξία της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Gamenet.»

Να σημειωθεί ότι η Gamenet Group S.p.A προήλθε από τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων του ομίλου Intralot στην Ιταλία σε αυτές της Gamenet, ενώ, ο όμιλος Intralot (μέσω της INTRALOT Italian Investments SA) ελέγχει το 20% και η Trilantic Capital Partners Europe, ένας διεθνής όμιλος επιχειρηματικών συμμετοχών με υπό διαχείριση κεφάλαια 1,6 δισ. ευρώ, το 80%.

Στο πλαίσιο της εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Μιλάνο, υπάρχει πρόβλεψη για αναλογική προσφορά μετοχών από τους δύο μετόχους, ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αναλόγως της πορείας του placement.

Με βάση τον προγραμματισμό, η διαδικασία διάθεσης των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου και η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Gamenet θα ξεκινήσει στις 6 Δεκεμβρίου.