Την οριστικοποίηση της επένδυσης ύψους 400 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή εργοστασίου αλουμίνας, τον επόμενο μήνα, γνωστοποίησε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του ομίλου επιχειρήσεων Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

«Ελπίζουμε να αρχίσουμε την κατασκευή του νέου εργοστασίου αλουμίνας με ετήσια παραγωγική ικανότητα 1 εκατομμύριο τόνους το 2018», δήλωσε ο κ. Mυτιληναίος. «Θα είναι μια επένδυση ορόσημο, η οποία θα μας καταστήσει τον κορυφαίο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη», τόνισε.

Ο όμιλος ήδη διαθέτει διυλιστήριο αλουμίνας στην Κεντρική Ελλάδα με ετήσια παραγωγή 820.000 τόνων.

Τον Ιούνιο άντλησε 300 εκατ. ευρώ από πενταετές ομόλογο και ο κ. Mυτιληναίος τόνισε πως θα χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων, μαζί με υφιστάμενα κεφάλαια, για να χρηματοδοτήσει το νέο εργοστάσιο παραγωγής .

Το δημοσίευμα κάνει και μία γενικότερη αναφορά στη λειτουργία της εταιρείας, προβάλλοντας το γεγονός πως παρά την οικονομική κρίση που χτύπησε την Ελλάδα εκείνη συνεχίζει να έχει επιτυχημένη πορεία χάρη στην επέκτασή της στο εξωτερικό και τις επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε νέο εξοπλισμό για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.