Σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, η MIG διευκρινίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει επισήμως γνώση της αίτησης βάσει της οποίας εκδόθηκε την Παρασκευή 28.9.2018 διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Αμμοχώστου.

Η MIG δηλώνει ότι δε γνωρίζει τη φερόμενη ως αιτήτρια Marafast Trading Limited, ούτε τη φύση της υπόθεσης η οποία κατά πάσα πιθανότητα αφορά τραπεζική σχέση της αιτήτριας με τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου.

Η MΙG μετά τη σημερινή κυπριακή αργία και τη λήψη των σχετικών επίσημων εγγράφων θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για την υπόθεση, στην οποία για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κακώς την ενέπλεξαν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Sigmalive, το επαρχιακό δικαστήριο της Αμμοχώστου αποφάσισε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της MIG  υπέρ εταιρείας που απώλεσε καταθέσεις 1,5 εκατ. λόγω του «κουρέματος» του 2013 στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Με βάση τη δικαστική απόφαση, την οποία επικαλείται το η Sigmalive:

– Απαγορεύει στην εταιρεία MIG να πωλήσει τις μετοχές, που κατέχει είτε άμεσα, είτε έμμεσα στην ελλαδική εταιρεία Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών “ΥΓΕΙΑ” Α.Ε.

– Απαγορεύει στη MIG να υλοποιήσει την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης της 27ης Αυγούστου 2018 ή και οποιασδήποτε άλλης ημερομηνίας, που αφορούν στην πώληση στις εταιρείες Hellenic Healthcare όλων των μετοχών, που κατέχει άμεσα ή έμμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο του “ΥΓΕΙΑ”.

Το δικαστήριο καθιστά σαφές ότι το διάταγμά του ισχύει μέχρι την πλήρη εκδίκαση της αγωγής εναντίον της MIG, εκτός και εάν η εταιρεία εμφανιστεί ενώπιόν του στις 12 Οκτωβρίου και αποδείξει ότι το διάταγμά του δεν πρέπει να ισχύει.