Σε δεσμευτική πρόταση για το 33% της Forthnet, που εδώ και καιρό είναι προς πώληση από τις πιστώτριες τράπεζες, προχώρηση η σύμπραξη των τηλεπικοινωνιακών Vodafone και Wind.

Σήμερα έληγε η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων προς την απόκτηση του 32% της Forthnet, που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχουν θέσει προς πώληση οι τράπεζες Alpha Bank (7,7%), Εθνική (11%) και Πειραιώς (13,9%). Σύμφωνα με πληροφορίες, Vodafone και Wind κατέθεσαν δεσμευτική  προσφορά, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο όμιλος ΑΝΤ1.

Το επόμενο βήμα θα είναι η αξιολόγηση των προσφορών, με τις τράπεζες και τις εταιρείες που τις συμβουλεύουν αν αποφασίζουν αν το αντίτιμο είναι ικανοποιητικό. Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων. Πάντως η όλη υπόθεση μόνο εύκολη και απλή δεν είναι, εξαιτίας του σημαντικού τραπεζικού δανεισμού της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (περίπου 250 εκατ. ευρώ).

Από την άλλη πλευρά η Forthnet παραμένει ισχυρότατο χαρτί στην ελληνική αγορά, έχοντας καταφέρει το τελευταίο διάστημα να αυξήσει την στρατηγική της αξία, βασιζόμενη στις επιλογές της διοίκησής της και στους ανθρώπους της, κλείνοντας νέες συνεργασίες και εισερχόμενη σε νέες υπηρεσίες. Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, ο όμιλος αριθμούσε 952 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, 672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 556 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 396 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής.