Υπάρχουν ενδείξεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και αρκετές ευκαιρίες στον κατασκευαστικό κλάδο, τόνισε η διοίκηση της εταιρείας Intrakat, μέλος του ομίλου Intracom Holdings. Η διοίκηση στοχεύει στη διεκδίκηση και ανάληψη νέων έργων στους τομείς των κατασκευών και του περιβάλλοντος σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Όπως ανέφερε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Σουρέτης, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, η είσοδος του νέου μετόχου Δημήτρη Κούτρα στο μετοχικό κεφάλαιο και στη διοίκηση θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων.

«Διαθέτουμε πλέον μια ισχυρή ομάδα για να πετύχουμε τον σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το να γίνουμε κυρίαρχη εταιρεία στον χώρο», ανέφερε ο κ. Σουρέτης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο κ. Κούτρας έχει διαγράψει μακρά και επιτυχημένη πορεία ως συνιδρυτής του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου και επελέγη ως στρατηγικός εταίρος της Intracom Holdings για την επίτευξη των εταιρικών στόχων. 

Αρκετές ευκαιρίες στον κατασκευαστικό κλάδο

Από την πλευρά του ο κ. Κούτρας, πρόεδρος της Intrakat, εξέφρασε την ελπίδα να φανεί «χρήσιμος για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξειδίκευση της Intrakat, ώστε να συμβάλλουμε στην ανοδική της πορεία στο κατασκευαστικό γίγνεσθαι της χώρας μας και όχι μόνο».

Τόσο ο κ. Σουρέτης, όσο και ο κ. Κούτρας συμφώνησαν ότι υπάρχουν ενδείξεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και αρκετές ευκαιρίες για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ τόνισαν ότι ο όμιλος της Intrakat είναι καλά προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Στο πλαίσιο αυτό η στρατηγική της εταιρείας υλοποιείται κυρίως με άξονες τις κατασκευές δημόσιων και ιδιωτικών έργων υποδομής, που είναι η κύρια δραστηριότητα, τις παραχωρήσεις τα ΣΔΙΤ και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα έργα περιβάλλοντος που είναι η πρόκληση του μέλλοντος καθώς και τα έργα digital economy, next generation access και smart solution. 

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Intrakat το 2017 ανήλθε σε 160,3 εκατ. ευρώ, αντλώντας το 63% του τζίρου  από τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. 

Το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας σήμερα ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία μπαίνει και στα τουριστικά ακίνητα

Ο κ. Σουρέτης χαρακτήρισε το 2017, χρονιά αναγνωριστική για την Intrakat στον τομέα του τουρισμού. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η εταιρεία προχωρά δυναμικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των τουριστικών της ακινήτων η λειτουργία και συντήρηση των οποίων γίνεται από την Inestia.

Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία δύο ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων η μια αφορά ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στην οδό Μητροπόλεως (ΜΕΤ 34) και η άλλη πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου (Branco Mykonos). 

Επίσης, στη Μύκονο η εταιρεία σε συνεργασία με διεθνή στρατηγικό επενδυτή, υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης πολυτελούς τουριστικού θερέτρου 100 δωματίων σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι. Το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης εκτιμάται στα 70 - 80 εκατ. ευρώ. 

Στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία μπουτίκ ξενοδοχείου 45 δωματίων στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη που εκμίσθωσε για περίοδο 20 ετών η Intrakat από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Στα σημαντικά γεγονότα του 2017 για την Intrakat, ο κ. Σουρέτης υπογράμμισε την υλοποίηση του κατασκευαστικού αντικειμένου του έργου των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της FRAPORT, αξίας 357 εκατ. ευρώ.  Υπογράμμισε ότι καταγράφεται σημαντική πρόοδος και πως οι εργασίες στα αεροδρόμια σε Ζάκυνθο, Καβάλα και Χανιά θα ολοκληρωθούν εντός των προθεσμιών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του έργου ΣΔΙΤ για την Υλοποίηση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Σερρών. Πρόσθεσε ότι στις αρχές του 2018, η Intrakat μειοδότησε σ'ένα σημαντικό σιδηροδρομικό έργο του ΕΡΓΟΣΕ στα Σεπόλια, ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ ενώ υπεγράφη σύμβαση 21,2 εκατ. ευρώ για την Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ 'Ανω Λιοσίων και του 2ου τμήματος του ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής (A' φάση).