Το 70,38% του ομίλου Υγεία κατέχει πλέον και επίσημα το αμερικανικό fund CVC Capital, αφού το εδώ και καιρό συμφωνηθέν deal ολοκληρώθηκε.

Σήμερα, μέσω του Χρηματιστηρίου, πακέτο 215,18 εκατ. μετοχών, που αντιστοιχούν στο 70,38% του Υγεία, πέρασε στα χέρια της Hellenic Healthcare, εταιρεία συμφερόντων της CVC Capital Partners. Το τίμημα έχει οριστεί ως 0,95 ευρώ ανά μετοχή ή 204,4 εκατ. ευρώ.

Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια πρόταση του CVC για το σύνολο των μετοχών του Υγεία, μέσω Πειραιώς και Eurobank.

Ο Όμιλος Υγεία θεωρείται από τους βασικούς παίκτες του εγχώριου κλάδου της υγείας, με το ομώνυμο θεραπευτήριο να θεωρείται το μεγαλύτερο ιδιωτικό στη χώρα. Το α’ εξάμηνο του 2018 ο Όμιλος κατέγραψε καθαρά κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες και μη ελέγχουσες συμμετοχές της τάξεως των 12,5 εκατ. ευρώ.

Με αυτή την επένδυση το CVC Capital Partners γίνεται κυρίαρχος «παίκτης», έχοντας κάνει δυναμική είσοδο στην εγχώρια αγορά, μέσω της εξαγοράς των νοσοκομείων Metropolitan, Ιασώ General και τώρα του Υγεία που έχει υπό την σκέπη του τα νοσοκομεία Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ δυναμικότητας 1261 κλινών.