Το πρόγραμμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, του Ομίλου ΕΛΠΕ, για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου. Το πρόγραμμα ΕΚΕ, που υλοποιεί η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την τελευταία δεκαετία, περιλαμβάνει πλήθος δράσεων προς όφελος της κοινωνίας, με βασικούς πυλώνες τη νέα γενιά, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον πολιτισμό - αθλητισμό.

Η παρουσίαση των δρομολογούμενων ενεργειών στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων, έγινε από τον γενικό διευθυντή Εμπορίας Ομίλου ΕΛΠΕ & διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΟ κ. Ρομπέρτο Καραχάννα, τον διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου κ. Γιάννη Κορωναίο, την διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Ράνια Σουλάκη, την επικεφαλής της διεύθυνσης R+D Καυσίμων και Λιπαντικών κ Μαρία Μοσχοπούλου και τον διευθυντή Marketing Εμπορίας κ. Σωτήρη Αναστασιάδη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσιος Στανίτσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία, εξοπλισμό για εργαστήρια φυσικών επιστημών, ιατροφαρμακευτικά εφόδια, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε σχολικό κτίριο, εκπαιδευτικά εργαστήρια κ.α.

«Η Ελληνικά Πετρέλαια είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος της ΝΑ Ευρώπης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται. Όλοι εμείς, αισθανόμαστε την αυτονόητη υποχρέωση και ανάγκη να επιστρέψουμε πίσω σε αυτή τη κοινωνία ένα μέρος της κερδοφορίας μας», επεσήμανε κατά την ομιλία του ο γενικός διευθυντής Εμπορίας Ομίλου ΕΛΠΕ & διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ κ. Ρομπέρτο Καραχάννας.