Τη λύπη της για τις δύο πρόσφατες διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο εκφράζει η ΔΕΗ, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των πελατών της και ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι οι διακοπές δεν οφείλονται σε έλλειψη διαθεσιμότητας ή επάρκειας των μονάδων παραγωγής.

Η αιτία των δύο συμβάντων διερευνάται από κοινού με τον ΔΕΔΔΗΕ, και το σχετικό πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιχείρηση. Τότε πρόκειται γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις και να δρομολογηθούν τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων φαινομένων.

Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει πάντως τους πολίτες και τις αρχές της Ρόδου, ότι οι διακοπές δεν οφείλονται σε έλλειψη διαθεσιμότητας, και -πολύ περισσότερο- επάρκειας των μονάδων παραγωγής, καθώς όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι, και ιδιαίτερα τον Αύγουστο, οι μονάδες της ΔΕΗ (ΑΗΣ Σορωνής και Κατταβιάς) ανταπεξήλθαν και κάλυψαν πλήρως τη ζήτηση, η οποία τότε ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με αυτήν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διακοπών ρεύματος.