Υπογράφηκε μεταξύ των εκπροσώπων της Intrakat και του δήμου Μυκόνου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου», ύψους 1,48 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, στην περιοχή Άνω Μερά.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους της περιοχής, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει διοργανώσεις ομαδικών αθλημάτων κλειστού χώρου.

Το συγκεκριμένο γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για αγωνίσματα μπάσκετ, βόλεϊ, χαντμπολ, καθώς και εκγύμναση ομάδων–προπονητικό κέντρο. Το σύγχρονο αθλητικό γήπεδο έχει κερκίδες 300 θέσεων και θεωρείο δημοσιογραφικής κάλυψης αγώνων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πιο απαιτητικές ανάγκες για την διοργάνωση αθλητικών τελετών. Διαθέτει όλους τους προβλεπόμενους χώρους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (αποδυτήρια, WC ομάδων και επισκεπτών, ιατρείο, χώρο αποθήκευσης οργάνων γυμναστικής, κλπ) και κυλικείο για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων–επισκεπτών.

Το δάπεδο του αθλητικού κέντρου θα είναι πιστοποιημένο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIBA.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξασφαλίζεται η πρόσβαση ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Γυμναστήριο αποτελούσε πάγιο αίτημα δεκαετιών και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους. Η επιλογή του αναδόχου έγινε, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, με 22 εταιρείες να καταθέτουν προσφορά.