Η επενδυτική σύμπραξη που δημιούργησαν οι Vodafone και Wind, ώστε να αποκτήσουν το 32% της Forthnet, φέρεται να πήρε το «πράσινο» φως για να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως το σχήμα Vodafone - Wind και ο όμιλος ΑΝΤ1 είχαν καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 32% της Forthnet, που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχουν θέσει προς πώληση οι τράπεζες Alpha Bank (7,7%), Εθνική (11%) και Πειραιώς (13,9%). 

Η τελευταία εξέλιξη θέλει τους ανθρώπους της Nomura, που υλοποιεί την όλη διαδικασία για λογαριασμό των τραπεζών, να ενημερώνουν τις δύο τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις πως συνεχίζουν στη διαδικασία με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα, όμως, με άλλες πληροφορίες, την αποκλειστική ευθύνη της κωμικοτραγικής κατάστασης (η όλη διαδικασία έχει ξεπεράσει το ένα έτος) φέρει αποκλειστικά η Nomura, με τις διαδικασίες λάστιχο τις οποίες επέλεξε μέχρι τώρα, χωρίς να είναι ικανή να δώσει λύση στο όλο θέμα.