Την ολοκλήρωση της πρώτης επένδυσης στον κλάδο των εμπορικών αποθηκών, μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΗΡΙΝΝΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.», ανακοίνωσε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι:

Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της απόκτησης συγκροτήματος τριών εμπορικών αποθηκών στον Ασπρόπυργο, Αττικής, μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΗΡΙΝΝΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.», στην οποία ανήκουν τα ακίνητα. Πρόκειται για νεόδμητες εμπορικές αποθήκες, η κατασκευή των ακινήτων ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, που πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές. Η συνολική τους επιφάνεια ανέρχεται σε 27,2 χιλ. τ.μ. και είναι εκμισθωμένες σε αξιόπιστους μισθωτές.

Το τίμημα για τα ακίνητα ανήλθε σε 13,1 εκατ. ευρώ και η απόκτηση των μετοχών της ΗΡΙΝΝΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε. έγινε με βάση την καθαρή θέση της εταιρείας λαμβάνοντας υπ’ όψιν το προαναφερθέν τίμημα για τα ακίνητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πανγαία, Αριστοτέλης Καρυτινός, δήλωσε: «η ευνοϊκή γεωγραφική θέση της Ελλάδας την καθιστά κόμβο για την μετακίνηση προϊόντων μεταξύ τριών ηπείρων και ο κλάδος των εμπορικών αποθηκών αποκτά ολοένα αυξανόμενη στρατηγική σημασία για τη χώρα μας. Η εταιρεία μας εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με ακίνητα αυτού του κλάδου, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές ανάπτυξής του καθώς θα αναπτύσσεται νέο προϊόν σύγχρονων προδιαγραφών.».