Τη διεθνή εικόνα για τον κλάδο της διαχείρισης κεφαλαίων, καθώς και τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά παρουσίασε η διοίκηση της Alpha Trust σήμερα στην ετήσια ενημέρωση αναλυτών μέσω της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Alpha Trust βελτίωσε οριακά το μερίδιο αγοράς της, όμως εξαιτίας της κακής συγκυρίας είδε μείωση στα κέρδη, ενώ οι αριθμοδείκτες παρέμειναν υγιείς (μηδενικός δανεισμός, περιθώριο μεικτού κέρδους 60,65%, περιθώριο EBITDA 21,26%).

To τρέχον έτος οι αγορές ξεκίνησαν με άνοδο, με την Ελλάδα να είναι πρώτη σε απόδοση παγκοσμίως. Εφόσον διατηρηθεί η τάση και το δεύτερο μισό του έτους, τα αποτελέσματα αναμένονται θετικά, καθώς η Alpha Trust επηρεάζεται σε σημαντικό ποσοστό από την πορεία των ελληνικών αξιών.

Η μετοχή κατά το 2018 παρουσίασε άνοδο 32,87%, ενώ ο Γενικός Δείκτης ΧΑΑ υποχώρησε κατά 23,56%. Η εμπορευσιμότητα της μετοχής εξακολουθεί ισχνή, γεγονός που προβληματίζει την διοίκηση.

Οι μέτοχοι της Alpha Trust, από την εισαγωγή της εταιρείας στην ΕΝΑ το 2008 έχουν απολάβει διανομές μερισμάτων και κεφαλαίου ύψους 12,1 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσού περίπου ίσο με την τρέχουσα κεφαλοποίηση της εταιρείας.