Πλήρως καλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development και δεν υπάρχουν αδιάθετες μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ολοκληρώθηκε η περίοδος εξάσκησης των δικαιωμάτων και υποβολής αιτήσεων προεγγραφής. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιοί θα αποκτήσουν ποσοστό στην εισηγμένη...

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Λάτση έχει δεσμευτεί πως θα καλύψει το σύνολο σχεδόν αδιάθετων δικαιωμάτων. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών είχε οριστεί στα 6,7 ευρώ με αναλογία 1,21 νέες μετοχές για κάθε μια υφιστάμενη.

Συνολικά, το ύψος των κεφαλαίων τα οποία θα επενδύσει ο όμιλος μέσα στην πρώτη πενταετία για το project του ελληνικού, συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώτων δόσεων για την καταβολή του τιμήματος ύψους 467 εκατ., ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το ποσό θα καλυφθεί από συνδυασμό κεφαλαίων και ειδικότερα μέσω:

i) μέρους της αύξησης κεφαλαίου (600 εκατ.),

ii) τραπεζικού δανεισμού (περίπου 850 εκατ.), για τον οποίο οι βασικοί επιχειρηματικοί όροι χρηματοδότησης είναι καταρχήν συμφωνημένοι υπό μορφή τελικών σχεδίων με τις δανείστριες τράπεζες Eurobank και Πειραιώς

iii) μέρους εκτιμώμενων εσόδων του έργου εντός της πρώτης πενταετίας (περίπου 400 εκατ.) τα οποία θα προέλθουν κυρίως από προπωλήσεις και πωλήσεις κατοικιών, εκμετάλλευση εμπορικών αναπτύξεων, ενοικίαση του γηπέδου που θα αφορά τον όποιο κάτοχο και λειτουργό του IRC καθώς και

iv) από μέρος έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου με δημόσια προσφορά (περίπου 150 εκατ.). Οι αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των ανωτέρω αναφερόμενων επενδύσεων θα λαμβάνουν πάντα υπόψη και το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών συνεργασιών / συμφωνιών με τρίτα μέρη, όπως αυτές μνημονεύονται στην παρούσα ενότητα.

Η χρηματοδότηση του Φ.Π.Α. ύψους έως 303 εκατ. αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω ειδικής χρηματοδοτικής γραμμής από τις δανείστριες τράπεζες.

Αδ. Γεωργιάδης: Πανηγυριζει για τη μεγάλη επιτυχία της ΑΜΚ της Lamda Development

Στο Ελληνικό αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως “στις πέντε το απόγευμα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας Lamda. Τα νέα είναι εξαιρετικά θετικά. Αυτό σημαίνει ότι όλη η παραφιλολογία που διακινούσαν διάφοροι ότι δήθεν η εταιρεία δεν έχει τα χρήματα να κάνει την επένδυση έχουν ήδη περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”.

Συνέχισε λέγοντας “ο στόχος παραμένει ότι στις αρχές του 2020 η μπουλντόζα θα μπει στο Ελληνικό. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το διαγωνισμό, κανένα θέμα με την δικηγορική εταιρεία, έχουμε απόλυτη επιστοσύνη ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες όπως προβλέπονται από την ελληνική και την διεθνή νομοθεσία.

Ο υπουργός ανέφερε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να πάει στη δικαιοσύνη για να αποφανθεί αν έχει δίκιο η άδικο αλλά αυτό σημαίνει ένα μήνα καθυστέρηση.« Άρα είμαστε πάλι εντός χρονοδιαγράμματος γιατί αυτή την καθυστέρηση την είχαμε υπολογίσει» είπε.

Αναφερόμενος σε όσα λέει η αντιπολίτευση επεσήμανε πως η επιτροπή είχε οριστεί επί υπουργίας Τσακαλώτου και ότι ο ίδιος δεν την πείραξε ούτε άλλαξε κανέναν. Και είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνουν τον Κλουζώ, διότι αν υπάρχει σκάνδαλο είναι δικό τους.