Τα πρώτα τρία, από τα συνολικά 46, νέα αεροσκάφη τύπου Airbus A320neo, με τα οποία θα εκσυγχρονίσει τον στόλο της και θα περάσει σε νέα εποχή, παρουσίασε η Aegean, σε ειδική τελετή στην οποία έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σάρκα και οστά παίρνει το τεράστιο deal της Aegean Airlines με την Airbus, που αφορά την προμήθεια, μέσα στα επόμενα χρόνια, 46 υπερσύγχρονων αεροσκαφών, έναντι 6 δισ., δολαρίων. Τα πρώτα από αυτά βρίσκονται ήδη στη χώρα μας με την αεροπορική εταιρεία να τα παρουσιάζει σε ειδική τελετή.

Τα νέα αποκτήματα της Aegean ξεκινούν δρομολόγια από τη Δευτέρα και θα χρησιμοποιηθούν στις πτήσεις εξωτερικού. Το επόμενο διάστημα αναμένονται ακόμη τρία A320neo που με την παραλαβή τους θα εντάσσονται άμεσα στον στόλο της Aegean επίσης στα δρομολόγια εξωτερικού. Η επένδυση αυτή στοχεύει  στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της έναντι των υπόλοιπων αερομεταφορέων αλλά και στη μείωση εκπομπών ρύπων και αποτυπώματος θορύβου.

«Είμαι υπερήφανος γιατί σήμερα με πλατφόρμα τα νέα αεροσκάφη ξεκινά ένας νέος κύκλος δημιουργίας νέων υπηρεσιών, με ακόμα περισσότερη καινοτομία, για εσάς τους επιβάτες μας. Για την Aegean η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα εποχή. Μία αφετηρία εξέλιξης και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Ένα μεγάλο βήμα για περισσότερα για την Aegean και θέλουμε να πιστεύουμε και για τη χώρα. Σήμερα η ιστορία μας συναντά το μέλλον μας και γίνεται ισχυρό εφόδιο για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη και ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean, Ε. Βασιλάκης.

Το παρών στην τελετή παρουσίασης έδωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον χαιρετισμό του , ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μία ελληνική εταιρία προχωρεί στην μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών και χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «μια φωτεινή ημέρα για τον κόσμο των επιχειρήσεων».

Μιλώντας γενικότερα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε τολμηρή πρωτοβουλία, απελευθερώνοντας τη από γραφειοκρατικά δεσμά και την πνιγηρή φορολογία και θα προικοδοτήσει τη χώρα με υποδομές και δίχτυα αιχμής.

Συνεχίζοντας, έστειλε μήνυμα προς όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες «Σας καλώ να πάρετε μέρος στη μεγάλη επανεκκίνηση της χώρας. Να επενδύσετε στην Πατρίδα μας. Να εμπιστευθείτε τους Έλληνες εργαζόμενους. Θα βγείτε κερδισμένοι εσείς, θα βγει νικήτρια η Πατρίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.