Σε δανεισμό 9.500.000 μετοχών της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ προχώρησε στις 16/1/18 η York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης.

Ειδικότερα, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, με βάση το Ν. 3556/2007 και τις επ΄ αυτού εκδοθείσες εκτελεστικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανακοινώνει ότι έλαβε επιστολή - γνωστοποίηση την 19/1/2018 από την εταιρεία York Capital Management Global Advisors, LLC, την οποία η τελευταία υπέβαλε για λογαριασμό της εταιρείας York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., για τον δανεισμό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου εκδόσεως ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.

Σύμφωνα με την ως άνω επιστολή – γνωστοποίηση, η εταιρεία York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., είναι κατά ποσοστό 100% θυγατρικής της York Global Finance Offshore BDH LLC, της οποίας ο βασικός διοικών μέτοχος είναι η εταιρεία York Global Finance Μanager LLC, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την York Capital Management Global Advisors, LLC.

Πλέον συγκεκριμένα η γνωστοποιούσα εταιρεία ενημέρωσε την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ότι η York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., δάνεισε την 16/1/18, εννέα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες (9.500.000) μετοχές οι οποίες ενσωματώνουν ισάριθμα δικαιώματα ψήφου εκδόσεως ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ και επήλθε μεταβολή στα ποσοστά δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει, ως εξής:

Ημερομηνία συναλλαγής κατά την οποία το ποσοστό συμμετοχής κατήλθε του 5%: 16/1/12018.

Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή: 9,3965% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.

Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου μετά τη συναλλαγή: 0,7060% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.

Ταυτόχρονα η York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., απέκτησε χρηματοπιστωτικό μέσο (δικαίωμα επιστροφής των δανεισμένων μετοχών) που μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση των 9.500.000 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 8,6905%, εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) μηνών από την ημερομηνία (16/1/2018) δανεισμού.

Το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου του μετόχου York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., που αντιστοιχούν στις μετοχές και τα χρηματοπιστωτικά μέσα που κατέχει παραμένει αμετάβλητο, ήτοι ποσοστό 9,3965%.

Ο όμιλος LXM από κοινού συντονιστής της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών

Ο Όμιλος LXM ενήργησε ως από κοινού συντονιστής στην πρόσφατη ολοκλήρωση της διάθεσης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 12.000.000 μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε., στην τιμή των 4,35 ευρώ ανά μετοχή.

Πέτρος Μυλωνάς: Ψήφος εμπιστοσύνης του ομίλου LXM σε Τέρνα Ενεργειακή και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ο Πέτρος Μυλωνάς, Επικεφαλής της LXM για τη Νότια Ευρώπη, δήλωσε: «Η LXM είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που συμμετείχε σε αυτή τη συναλλαγή με το δίκτυο και τις γνώσεις που διαθέτει για την αγορά. Είναι σαφές ότι βελτιώνεται το κλίμα που επικρατεί στην αγορά όσον αφορά στην Ελλάδα, ενώ η εκτενής συμμετοχή διεθνών επενδυτών υπογραμμίζει την ποιότητα της Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. ως εταιρείας, αλλά και γενικότερα τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Εκτιμούμε ότι κατά το επόμενο έτος η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα επιδείξει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τοποθετήσεις στην Ελλάδα».

Η συμμετοχή της LXM σε αυτή τη συναλλαγή και την επιτυχή ολοκλήρωσή της, καταδεικνύουν την πλήρη δέσμευση του Ομίλου απέναντι στην Ελλάδα και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Η LXM θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο ανάδειξης του διεθνούς προφίλ τους, κατά το επόμενο έτος.

Η Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε., η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα, διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 941 MW, ενώ έργα συνολικής ισχύος 208 MWβρίσκονται σε εξέλιξη. Δεδομένου ότι περίπου το 85% του συνόλου των μετοχών διατέθηκαν σε διεθνείς επενδυτές, η συναλλαγή ενισχύει την ελεύθερη διασπορά και την εμπορευσιμότητα των μετοχών, ενώ παράλληλα παρέχει επιπρόσθετα ίδια κεφάλαια προς επένδυση σε νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (με στόχο τα 2.000 MWσε μακροπρόθεσμο ορίζοντα).