Πράσινο φως και από τους ομολογιούχους του ευρωομολόγου (249,5 εκατ. ευρώ λήξης 2019) έλαβε η Folli Follie, καθώς η σημερινή επαναληπτική συνέλευση έλαβε την απαιτούμενη απαρτία και η πρόταση εξυγίανσης υπερψηφίστηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, εκπροσωπήθηκε ποσοστό 73,67% των ομολόγων περιλαμβανομένων όλων των μελών της Ad Hoc Ομάδας Πιστωτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η έκτακτη απόφαση υπερψηφίστηκε με την έγκριση του 99,89% των ψήφων. Οι ομολογιούχοι ενέκριναν την έκτακτη απόφαση, η οποία ορίζει το σχέδιο εξυγίανσης που περιλαμβάνεται στο term sheet.

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνει ότι έλαβε την έγκριση του ελβετικού υπομνήματος πρόσκλησης σε συναίνεση από τους κατόχους των ομολόγων του swissbond 150 εκατ. ελβετικών φράγκων επιτοκίου 3,25% διάρκειας 2017-2021 κατά τη συνέλευση της 6ης Μαρτίου 2020.

Ως εκ τούτου η εταιρεία θα εργαστεί για την οριστικοποίηση των απαιτούμενων εγγράφων για την εφαρμογή της εξυγίανσης και την εκκίνηση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του ελληνικού Πτωχευτικού Κώδικα και εν συνεχεία θα προσκαλέσει τους αντίστοιχους πιστωτές της σε συναίνεση μέσω δεύτερης πρόσκλησης σε συναίνεση.

Πάντως, η προσπάθεια ενός fund, με αφανείς πραγματικούς ιδιοκτήτες, να πάρει τις διοικητικές αποφάσεις στα χέρια της, δεν καρποφόρησε και η προσπάθεια διάσωσης και εξυγίανσης της εταιρείας που συγκλόνισε την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα συνεχιστεί ανεμπόδιστα και με ομαλούς ρυθμούς.