Υποχώρηση στις πωλήσεις και στα λειτουργικά αποτελέσματα εντός του αναμενόμενου, ανακοίνωσε η Intracom Holdings για το α’ εξάμηνο του 2020 εμφανίζοντας σημαντική αύξηση του ανεκτέλεστου συμβάσεων, κέρδη μετά φόρων για τους μετόχους της μητρικής ως αποτέλεσμα της πώλησης της K-WIND.

Σε 216,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Intracom Holdings το πρώτο εξάμηνο του 2020 έναντι 229,2 εκατ., αναμορφωμένων πωλήσεων, το αντίστοιχο διάστημα του 2019, μειωμένες κατά 5,5%. 

Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 12,6 εκατ. ευρώ έναντι 13,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. Το αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε -2,3 εκατ. έναντι -1,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2019. 

Σημειώνεται ότι στις 26/6/2020 ανακοινώθηκε η πώληση της θυγατρικής K-WIND. H συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα για τον Όμιλο κέρδος 8,4 εκατ. ευρώ το οποίο καταγράφηκε στις διακοπείσες δραστηριότητες. 

Το αποτέλεσμα μετά φόρων από το σύνολο των δραστηριοτήτων διαμορφώθηκε σε 5,2 εκατ. έναντι  -4,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. 

Τα καθαρά κέρδη τα αποδιδόμενα στους μετόχους ανήλθαν σε  6,7 εκατ. ευρώ έναντι -3,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο 2019.

Η μητρική εταιρία κατέγραψε κέρδος από τη συναλλαγή πώλησης της K-WIND ύψους  3,1 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά φόρων για τη μητρική εταιρία από το σύνολο των δραστηριοτήτων της ανήλθαν σε 1,0 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρώτο εξάμηνο 2020 σηματοδοτήθηκε από την επέλευση της πανδημίας του COVID-19, η οποία επηρέασε την άσκηση της επιχειρηματικότητας στο σύνολο των εταιριών. Πεποίθηση της εταιρίας ήταν ότι οι επιπτώσεις στα βασικά μεγέθη του Ομίλου θα είναι περιορισμένες και ανακτήσιμες στο αμέσως επόμενο έτος. Η υποχώρηση των ενοποιημένων πωλήσεων και της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 5,5% και 7,5% αντίστοιχα στο πρώτο εξάμηνο 2020 έναντι του πρώτου εξαμήνου 2019, εντάσσεται στο παραπάνω πλαίσιο, είναι πλήρως ελεγχόμενη και εντός των αναμενόμενων.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δημήτρης Κλώνης ανέφερε: « Τα αποτελέσματα του Ομίλου Intracom για το πρώτο εξάμηνο του 2020, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι προϊόν σκληρής και συντονισμένης δουλειάς σε απαιτητικό και αβέβαιο περιβάλλον, αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τα περιοριστικά μέτρα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες για τον Όμιλο, αλλά με νέες συμβάσεις 570 εκατ. ευρώ εξασφαλίζουμε ισχυρή προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Τέλος, στην εκπνοή του εξαμήνου ολοκληρώσαμε την πώληση της K-WIND, δημιουργώντας άμεσα αξία για την Εταιρεία και τους μετόχους μας. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, δουλεύουμε εστιασμένοι στη συγκράτηση των βασικών μας μεγεθών σήμερα και ενισχύουμε την υποδομή για ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον».