Την αποπληρωμή της αποζημίωσης των 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερις άτοκες δόσεις (η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2018) για την υπόθεση της σερβικής μεταλλουργικής εταιρείας RTB BOR, συμφώνησαν η ελληνική εισηγμένη MYTILINEOS και η σερβική κυβέρνηση. Διευθετήθηκε οριστικά ένα πρόβλημα 15ετίας.

Ειδικότερα, υπεγράφη σήμερα μεταξύ της σερβικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Goran Knežević και τον Υπουργό Μεταλλείων και Ενέργειας κ. Aleksandar Antić και την εκπρόσωπο της MYTILINEOS, ο διακανονισμός της αποζημίωσης των 40 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει η σερβική κυβέρνηση μετά την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για το θέμα RTB-BOR.

Η σερβική  κυβέρνηση πρότεινε και η MYTILINEOS αποδέχθηκε, η αποζημίωση να καταβληθεί σε 4 άτοκες τριμηνιαίες δόσεις, η τελευταία δε το Δεκέμβριο του 2018.

Με τον τρόπο αυτό, τα δυο μέρη έλυσαν οριστικά ένα πρόβλημα 15 ετών, ενώ δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη σύντομη επενδυτική επαναφορά της MYTILINEOS στη σέρβικη αγορά.