Το 25,5% της Ελλάκτωρ θα ελέγχουν σύμφωνα με πληροφορίες οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος οι οποίοι εξάσκησαν το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών που κατείχε η κοινή εταιρεία των αδερφών Καλλιτσάντση. Μάλιστα απέκτησαν ποσοστό μεγαλύτερο του 18,33% που είχαν αρχικώς συμφωνήσει.

Η επένδυση που πραγματοποιούν οι δύο εφοπλιστές δείχνει πως έχουν ευρύτερα σχέδια για την Ελλάκτωρ και αλλάζει τις ισορροπίες στη διαμάχη με την ολλανδική Reggeborgh Invest για τη διοίκηση του ισχυρού ομίλου.

Οι Ολλανδοί, όταν ασκήσουν το δικαίωμα για αγορά του 12,55% που κατέχει σήμερα ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας, θα διευρύνουν το ποσοστό τους στο 26,72% της Ελλάκτωρ, δηλαδή λίγο ψηλότερα από τους κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκο. Η πλευρά της Reggeborgh διαρρέει εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο, πως στηρίζεται και από άλλους επενδυτές της Ελλάκτωρ  και πως στην επικείμενη γενική συνέλευση «μπορεί να επιβάλλει κατ’ απόλυτο τρόπο της απόψεις της».

Όμως όλα θα κριθούν στις 27 Ιανουαρίου οπότε και συνεχίζει η έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή διοίκησης που είχαν ζητήσει οι Ολλανδοί και δύο άλλοι μέτοχοι της Ελλάκτωρ.

Πηγή: euro2day.gr