Η εταιρεία «Συστήματα Sunlight» ανακοίνωσε ότι τα διοικητικά συμβούλια αυτής ως και της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας «Sunlight Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Διαχείρισης Επεξεργασίας Ανακύκλωσης Υλικών και Εμπορίας Ανακτώμενων Υλικών» αποφάσισαν την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση, με απορρόφηση της τελευταίας.

Σκοπός της εν λόγω απόφασης ήταν η επίτευξη συνεργειών και η βελτιστοποίηση των παραγωγικών και διοικητικών λειτουργιών του ομίλου Sunlight. Η ως άνω συγχώνευση θα συντελεσθεί με βάση τις διατάξεις των άρθρων 69-77 και 78 του Κ.Ν. 2190/1920 και το άρθρο 54 του Ν. 4172/2013. Ο ισολογισμός μετασχηματισμού ορίσθηκε αυτός της 31/12/2017.

Επίσης, τα διοικητικά συμβούλια αποφάσισαν να ορίσουν τους ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές Δέσποινα Μαρίνου του Πέτρου (Α.Μ. ΣΟΕΛ 17681) και Δημήτριο Σούρμπη του Ανδρέα (Α.Μ. ΣΟΕΛ 16891) της ελεγκτικής εταιρείας PriceWaterhouseCoopers για την εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της απορροφούμενης εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της ως άνω σκοπούμενης συγχώνευσης εναπόκειται στη λήψη των σχετικών αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων και των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιρειών ως και στη λήψη των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.