Το Ελληνικό Δημόσιο και ο όμιλος Λάτση (Paneuropean Oil and Industrial Holdings) βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης από κοινού πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στα Ελληνικά Πετρέλαια. Τα ΕΛΠΕ διευκρινίζουν ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν κατά τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη διάθεση μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. από τους βασικούς μετόχους της, PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A (POIH) και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., λάβαμε, μετά από σχετικό αίτημά μας και επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημέρωση από τους εν λόγω μετόχους, σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο και η POIH ευρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης από κοινού πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., την διαδικασία της από κοινού μεταβίβασης και την ρύθμιση των μεταξύ τους σχέσεων.

Σύμφωνα με τους μετόχους, οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει, αναμένεται όμως εντός του προσεχούς διαστήματος η έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων. Το ΤΑΙΠΕΔ και η POIH, θα προβούν στις απαραίτητες ανακοινώσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όταν συντρέχουν οι συνθήκες για αυτές.