Στην έκδοση μεγάλου επενδυτικού ομολόγου, της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ, προχωρά η ΓΕΚ-Τέρνα, με πηγές από την εταιρεία να τονίζουν πως τα κεφάλια που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού της.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου ύψους έως 120 εκατ. ευρώ, με το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται η έγκρισή του. Από το χρόνο της έγκρισης και τις συνθήκες της αγοράς εξαρτάται κι ο χρόνος υλοποίησης της έκδοσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία, τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα συμβάλουν στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός της, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού της. Προτεραιότητα του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας είναι η ενίσχυση των μακροχρόνιων, επαναλαμβανόμενων εσόδων της μέσα από επενδύσεις (ιδιόκτητες και με Συμβάσεις Παραχώρησης και ΣΔΙΤ) σε βασικές υποδομές και έργα περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ακολουθεί την επιτυχημένη έκδοση του πρώτου στην Ελλάδα «πράσινου» ομολόγου, που πραγματοποίησε το καλοκαίρι η θυγατρική του Ομίλου, ΤΕΡΝA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., συγκεντρώνοντας 60 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

• Διαθέτει σήμερα ηγετική θέση στους τομείς των Υποδομών & Παραχωρήσεων, των Ιδιωτικών Έργων, της Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες και Θερμικές Πηγές, καθώς και ισχυρή παρουσία στους τομείς των Έργων Περιβάλλοντος, των Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και της Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ακινήτων.

Επένδυσε 2 δις. ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης.

• Απασχολεί 5.000 εργαζόμενους σε 16 χώρες.

• Παρουσιάζει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα παρά τα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης που έπληξαν καίρια τη χώρα και δυσανάλογα πολλούς από τους βασικούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται.

• Οι υψηλές επιδόσεις του οφείλονται στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του, στην ισχυρή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητά του και στη μακροπρόθεσμη στρατηγική που υλοποιεί με συνέπεια και η οποία εστιάζεται στην εξασφάλιση σταθερών και ανεξάρτητων μεταξύ τους ροών εσόδων σε βάθος δεκαετιών, από υποδομές (παραχωρήσεις μεγάλων αυτοκινητόδρομων, αεροδρομίων κ.ά.), έργα περιβάλλοντος, μεγάλα ενεργειακά έργα (π.χ. αιολικά πάρκα, έργα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας) κ.ά..
 
• Για τον σκοπό αυτό ο Όμιλος αξιοποιεί την ηγετική θέση που έχει κατακτήσει στους τομείς των παραχωρήσεων (με πλειοψηφικές συμμετοχές στη Νέα Οδό – Ιόνια Οδό και την Κεντρική Οδό και συμμετοχή στην Ολυμπία Οδό), της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας (μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και της ΗΡΩΝ) και των υποδομών (ΤΕΡΝΑ), με ανεκτέλεστο ύψους 1,8 δισ. ευρώ, στο οποίο, μάλιστα, δεν περιλαμβάνονται νέες συμβάσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

• Αξιοποιεί, επίσης, την κυριαρχία του στην παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ως ο μεγαλύτερος ελληνικός Όμιλος ΑΠΕ και ο μεγαλύτερος επενδυτής σε έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος της τάξης των 1,2 GW στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη με νέα έργα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και μέγεθος για συμμετοχή στην παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειας.