Αύξηση του τζίρου κατά 11,4% στα 1,10 δισ. ευρώ, αύξηση των λειτουργικών κερδών EBITDA κατά 5,5% στα 171,5 εκατ. ευρώ και μειωμένες ζημιές στα 58,6 εκατ. ευρώ έναντι 74,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Intralot το 2017. Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε στα 510,7 εκατ. ευρώ.

Επισκόπηση αποτελεσμάτων

• Τα έσοδα του Ομίλου και τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά +16,2% και +14,3% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με το 2016.

• Κατά το δωδεκάμηνο του 2017 τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 11,4%, σε σύγκριση με το 2016.

• Κατά το δωδεκάμηνο αυτό, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 5,5% σε ετήσια βάση.

• Το περιθώριο EBITDA μειώθηκε κατά 0,9pps (στο 15,5%) ως προς τα έσοδα και κατά 1,2pps (στο 29,6%) ως προς το GGR.

• Το περιθώριο EBT διαμορφώθηκε στο 0,9% (+1,7pps συγκριτικά με το 2016).

• To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά 21,0% σε σχέση με πέρυσι (€-58,6 εκατ. το 2017 από €-74,2 εκατ. το 2016).

• Το προσαρμοσμένο ΝΙΑΤΜΙ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά 49,3% σε σχέση με πέρυσι (€-15,3 εκατ. από €-30,2 εκατ.).

• Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα €510,7 εκατ., σημειώνοντας αύξηση €15,8 εκατ. σε σχέση με τον Καθαρό Δανεισμό κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016.

• Κατά τη διάρκεια του 2017, προχωρήσαμε σε επεκτάσεις συμβολαίων με τις κρατικές λοταρίες του Οχάιο, του Βερμόντ, και του Αρκάνσας, καθώς επίσης επεκτείναμε τη συνεργασία μας με τον ΟΠΑΠ στον τομέα των αριθμολαχείων.

• Στις αρχές του 2018, υπογράφηκε 10-ετής σύμβαση με την CAMELOT για τη Λοταρία της Πολιτείας του Illinois, σε συνέχεια της επιτυχούς επέκτασης της σύμβασης με την Λοταρία του Γουαϊόμινγκ για πέντε επιπλέον χρόνια.

Κεραστάρης: Πρόοδος στους κύριους στρατηγικούς στόχους της Intralot

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της οικονομικής περιόδου 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε:

Οι επιδόσεις μας κατά την οικονομική περίοδο 2017 αντανακλούν την πρόοδο σε όλους τους κύριους στρατηγικούς στόχους της INTRALOT προς την κατεύθυνση ενός σταθερού και προβλέψιμου μέλλοντος για την εταιρεία μας. Κατά το 2017 επιτύχαμε αύξηση EBITDA 5,5% που προκύπτει από βελτιώσεις στη λειτουργική μας απόδοση ενώ η επιτυχής τιμολόγηση ομολογιών 500 εκατ. ευρώ επταετούς περιόδου με μειωμένο επιτόκιο 5,25% είχε μεγάλη συνεισφορά στην επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού μας, παρέχοντας έναν σταθερό χρηματοδοτικό ορίζοντα. Αυτή η έκδοση μας επέτρεψε να αποπληρώσουμε το σύνολο των κοινοπρακτικών μας δανείων και αποτέλεσε σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτικούς οίκους.

Συνεχίσαμε με επιτυχία τον γεωγραφικό επαναπροσδιορισμό της βαρύτητας του ενδιαφέροντός μας αποεπενδύοντας από αναπτυσσόμενες και εστιάζοντας σε ανεπτυγμένες αγορές. Στις ΗΠΑ ανανεώσαμε τα συμβόλαιά μας με Κρατικές Λοτταρίες σε πέντε Πολιτείες και υπογράψαμε ένα νέο μεγάλο τεχνολογικό συμβόλαιο με την CAMELOT για την Κρατική Λοτταρία του Ιλλινόι. Στην Ελλάδα ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με τον παλαιότερο πελάτη μας, τον ΟΠΑΠ, για τα όλα τα αριθμοπαιχνίδια.

Τέλος, υλοποιήσαμε μεγάλες επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων όπως η νέα στοιχηματική πλατφόρμα, ενιαία για όλα τα κανάλια διανομής και στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bit8, τη εταιρείας που ανέπτυξε τη σειρά των προϊόντων μας διαχείρισης πελατών, PULSE. Παρά τα μη επαναλαμβανόμενα κόστη αναχρηματοδότησης του δανεισμού και την αρνητική επίδραση από συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι βελτιωμένες μας ταμειακές ροές αντανακλούν τη μείωση του κόστους επιτοκίων που προέκυψε από προηγούμενους κύκλους αναχρηματοδότησης του δανεισμού μας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα