Σημαντικά λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2017 παρουσίασε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY, θυγατρική του Ομίλου Olympia, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, παρουσίασε αύξηση της βάσης συνδρομητών στα 15,2 εκατ., με αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση των λειτουργικών εσόδων τα οποία ανήλθαν σε 1.599 εκατ. ευρώ (PLN 6,670m), αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το 2016. Η αύξηση αυτή μεταφράστηκε αντίστοιχα σε προσαρμοσμένο EBITDA της τάξης των 550,96 εκατ. ευρώ (2,298m PLN), αύξηση 12,9% σε σχέση με το 2016.

Η εταιρεία συνεχίζει τη στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου της σε εθνικό επίπεδο ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G ανήλθε σε 93,4% και του δικτύου 4G LTE Ultra σε 80,7%. Το σύνολο της κάλυψης του δικτύου, συμπεριλαμβανομένου και του εθνικού roaming, φτάνει σε περισσότερο από το 99% του πληθυσμού.
Αναφορικά με την πρόσφατη ευρωπαϊκή ρύθμιση “Roam Like At Home”, το προσαρμοσμένο EBITDA επηρεάστηκε κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεδομένων των μειωμένων εσόδων του διεθνούς roaming και παράλληλα των αυξημένου κόστους.

Ο Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος της Play και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά: «Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την PLAY κατά τη διάρκεια της οποίας κατέκτησε την 1η θέση στην αγορά της Πολωνίας. Η συνολική απόδοση των συναλλαγών και η έντονη αύξηση των κύριων οικονομικών δεικτών της εταιρίας, ήταν σύμφωνες με τις προβλέψεις μας στην αρχική δημόσια προφορά (IPO). Το 2017 η PLAY πέτυχε εντυπωσιακή ανάπτυξη του προσαρμοσμένου EBITDA, ύψους 12,9% year-on-year, ενώ επιτεύχθηκε περαιτέρω αύξηση της πελατειακής της βάσης, σε 15,2 εκατομμύρια. Στόχος της εταιρία είναι η διατήρηση της ονομαστικής αξίας πληρωμής μερισμάτων στο ίδιο επίπεδο με το 2017 και για την επόμενη χρονιά».

Tο 2017 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την PLAY, καθώς εισήχθη στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη Δημόσια προσφορά που έγινε ποτέ στη χώρα από ιδιωτική εταιρεία.