Το ποσό των 539 εκατ. δολαρίων θα πρέπει να καταβάλλει στην Apple η Samsung, για αντιγραφή ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με το iPhone, σύμφωνα με απόφαση Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές smartphones στον κόσμο βρίσκονται στα δικαστήρια για υποθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από το 2011, όταν η Apple κατέθεσε αγωγή κατά της Samsung όπου υποστηρίζει ότι τα smartphones και τα tablets της αντιγράφουν δικά της προϊόντα, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Samsung κρίθηκε ένοχη κατά τη διάρκεια δίκης το 2012 αλλά η διαφωνία σχετικά με το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει οδήγησε στην επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Η Samsung εν τω μεταξύ έχει ήδη καταβάλει στην Apple ποσό 399 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη χρήση κάποιων από τις ευρεσιτεχνίες που απασχόλησαν και τη συγκεκριμένη δίκη, με το δικαστήριο να εξετάζει την υπόθεση σχεδόν πέντε ημέρες. Όπως σημειώνει το Reuters, λόγω αυτής της καταβολής, εάν τελικά γίνει δεκτή η ετυμηγορία του δικαστηρίου, η Samsung θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον 140 εκατ. δολάρια στην Apple.

Από τη μεριά της η Apple εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου, ενώ υποστήριξε ότι «αυτή η υπόθεση αφορούσε κάτι περισσότερο από χρήματα», επισημαίνοντας τη σημασία που δίνει «στην αξία του σχεδιασμού».

Η Samsung δεν αποκάλυψε αν σκοπεύει να προσφύγει κατά της απόφασης, δήλωσε ωστόσο ότι «θα εξετάσει όλες τις επιλογές για να επιτύχει ένα αποτέλεσμα που δεν θα εμποδίσει τη δημιουργικότητα και τον θεμιτό ανταγωνισμό».

Πηγή: emea.gr