Τη δυναμική θέση που κατέχει στους κλάδους του κλιματισμού, των οικιακών συσκευών και της αφύγρανσης, παρουσίασε σε ενημερωτική συνάντηση η Inventor A.G. AE.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Γιώργο Ασημακόπουλο, η Inventor A.G. AE κατέγραψε, από το 2016 στο 2017, αύξηση των πωλήσεων κατά 25%, ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις της έφθασαν τα 40 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 32%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα του κλιματισμού, αλλά και των αφυγραντήρων, κινείται σε ανώτερα επίπεδα από το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς που το 2017 κυμάνθηκε περίπου, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, στο 27% για την αγορά του κλιματισμού και 30% για την αγορά των αφυγραντήρων, αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ασημακόπουλος, στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας για το 2018-2019 περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η περαιτέρω ανάπτυξη του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας, με την προσφορά νέων προϊόντων στην αγορά των οικιακών συσκευών για το brand Inventor, η ανάπτυξη των εξαγωγών, με έμφαση στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς και η διεύρυνση των υπαρχόντων συνεργασιών με την General Electric και την Amazon.

O κ. Ασημακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Με 52 χρόνια παρουσίας και εμπειρίας στο χώρο του κλιματισμού, έχουμε σήμερα καταφέρει να εδραιωθούμε σε έναν πολύ δυναμικό κλάδο από τους λίγους αναπτυσσόμενους στη χώρα μας, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Με όχημα το ισχυρό δίκτυο διανομής σε Ελλάδα και εξωτερικό και τις συνεργασίες μας με τους κορυφαίους του είδους, συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο να προσφέρουμε στους καταναλωτές στην Ελλάδα και τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, τα καλύτερα προϊόντα από άποψη τεχνολογίας, σχεδιασμού, σχέσης ποιότητας-τιμής και φιλικότητας στο περιβάλλον. Η περαιτέρω εδραίωση και ενίσχυση του brand Inventor αποτελεί για εμάς στρατηγική προτεραιότητα».

Η Inventor A.G. AE διαθέτει σήμερα δυναμικό δίκτυο διανομής σε Ελλάδα και εξωτερικό, με περισσότερους από 1.300 ενεργούς πελάτες συνολικά και εξαγωγές σε 50 χώρες, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η εταιρεία συνεργάζεται με πάνω από 300 εξειδικευμένους συνεργάτες και διαθέτει παρουσία σε 600 σημεία σε όλες τις αλυσίδες λιανικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων και 100 ηλεκτρονικά καταστήματα. Στις αγορές του εξωτερικού, με όχημα τα δύο υποκαταστήματα της εταιρείας σε Ρουμανία και Κίνα και ένα διευρυμένο δίκτυο διανομής, η Inventor A.G. AE σημειώνει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Ωκεανία και ΗΠΑ, με περισσότερους από 300 ενεργούς πελάτες.