Τη δημιουργία ενός κεντρικού ενιαίου φορέα, αποκλειστικά υπεύθυνου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου, με πανελλαδική διάρθρωση, ζητάει η επιμελητηριακή κοινότητα. Η πρόταση αφορά την ενοποίηση όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων σε ένα Σώμα, στο οποίο θα μεταφερθούν αρμοδιότητες, στελέχη και πόροι.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΒΕΑ στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης Θεόδωρος Αδαμόπουλος.

«Η δημιουργία του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα με ειδικό φόρο κατανάλωσης, ήταν σίγουρα ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Μίχαλος αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει, αυτή η προσπάθεια, να επεκταθεί στην καταπολέμηση και του παρεμπορίου και όλων των δραστηριοτήτων, που συνιστούν την εμπορική διάσταση της παραοικονομίας.

Από την πλευρά του ο κ. Αδαμόπουλος υπογράμμισε ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το τελευταίο επτάμηνο αποδίδει καρπούς και θα συνεχιστεί με ένταση - και υπογράμμισε ότι καταγράφεται μπαράζ κατασχέσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, τόσο στα σύνορα, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος